Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οδοντιατρεία – Αυτές είναι οι διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τους ασθενείς και τους συνοδούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν για τα μέτρα σχετικά με τα οδοντιατρεία το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διευκρινίσεις. Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται ότι ερωτήματα είχαν τεθεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. που έλαβε ΦΕΚ Β΄ 4337/18.09.2021

Αναφορικά με τους ασθενείς
«Οι Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κοροναϊό COVID-19»

«Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση»

Ροή ειδήσεων

Advertisement