Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πονοκέφαλος» για τους ιδιοκτήτες των χειμερινών καταστημάτων τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Published

on

Της Μαρίας Ορφανού

Βαρύς αναμένεται ο χειμώνας για την εστίαση, η οποία καλείται για ακόμη μία φορά να «πληρώσει το μάρμαρο» των υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες χειμερινών καταστημάτων υπό κανονικές συνθήκες αυτή την περίοδο θα είχαν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, κάτι όμως, που δεν μπορεί να συμβεί με τα σημερινά δεδομένα, με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρίσκεται για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με την αβεβαιότητα.

Τα χειμερινά καταστήματα παραμένουν κλειστά για περισσότερους από είκοσι μήνες, ενώ όπως όλα δείχνουν, αρκετά δεν προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν, αφού η λειτουργία τους αποκλειστικά με εμβολιασμένους, συρρικνώνει τη «δεξαμενή» των πελατών τους.

Βάσει των πανελλαδικών στοιχείων, πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου το 60% των Ελλήνων, απ’ αυτό όμως πρέπει να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο κομμάτι που στηρίζει τις επιχειρήσεις της εστίασης, δηλαδή τα άτομα νεαρής ηλικίας, στα οποία ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Αντίστοιχα, «πονοκέφαλος» για τα οικογενειακά εστιατόρια αποτελεί και το γεγονός ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών για να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement