Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Ο Διαγόρας αναγκαστικά θα αλλάξει έδρα κόντρα στην Παναχαΐκή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), που αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, οι ομάδες, που διαθέτουν γήπεδα προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και συμμετείχαν στον θεσμό του Κυπέλλου στην 1η και 2η φάση αντίστοιχα, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την φυσική τους έδρα.

Όμως τώρα, στην 3η και 4η φάση της εγχώριας αυτής διοργάνωσης, έχουν υποχρέωση να διαθέτουν ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας. Όπερ σημαίνει, πως ο Διαγόρας Βραχνεϊκων απέναντι στην Παναχαϊκή την προσεχή Κυριακή, δεν θα αγωνιστεί στην φυσική του έδρα, αλλά σε άλλο γήπεδο, που πληροί τις προϋποθέσεις. Και στην προκειμένη περίπτωση, το μοναδικό που έχει προδιαγραφές Super League 2 είναι αυτό της Θύελλας Πατρών και δη το «Φώτης Αραβαντινός» μιας και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, έχει κλείσει για επανασπορά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Χαρακτηριστικά, το άρθρο 3 (δήλωση συμμετοχής), παράγραφος στ, 3 (παραχωρητήριο για την κύρια και την 2η εναλλακτική έδρα), αναφέρει: «Για την 1η και την 2η Φάση του Κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής. Για την 3η και 4η Φάση οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας» και καταλήγει η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας: «Από την 5η Φάση και εντεύθεν οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League 2/ Super League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντιστοίχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών. Για τις ομάδες της Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα ισχύσουν οι προδιαγραφές που ορίζονται στις προκηρύξεις τους. Όταν μία ομάδα αναγκαστεί εκ των συνθηκών να αλλάξει την έδρα της, λόγω απαίτησης να αγωνιστεί σε γήπεδο με προδιαγραφές ανώτερης κατηγορίας, εφόσον δεν δύναται να βρει αυτό εντός των ορίων της οικείας ΕΠΣ, δύναται να ισχύσει η πρόβλεψη του άρθρου 78 παρ. 3 του Καταστατικού της ΕΠΟ, ήτοι να αναζητήσει γήπεδο εντός της διοικητικής περιφέρειας της έδρας της. Σε κάθε περίπτωση αν δεν καταφέρει να βρει γήπεδο η διοργανώτρια ΕΠΟ θα της ορίσει».

ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Το gnomip.gr ως όφειλε, επικοινώνησε με τους ιθύνοντες της Θύελλας Πατρών και ερωτώμενος ο Δημήτρης Θανόπουλος, για το αν είναι θετικοί στο να χρησιμοποιήσει ως έδρα ο Διαγόρας Βραχνέικων, το γήπεδο “Φ. Αραβαντινός” στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο την Παναχαΐκή, ανέφερε ότι: “Εάν μας το ζητήσουν, θα το παραδώσουμε”.

Τάσος Α. Αγγελόπουλος

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement