Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Γονέας μήνυσε δ/ντη νηπιαγωγείου γιατί δεν άφησε να μπει στην τάξη το παιδί του, που δεν φορούσε μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένταση είχαμε χθες σε δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, ένα νηπιαγωγείο (στον Πύργο) και ένα δημοτικό, όταν γονείς πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Οι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα για μάθημα, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση των γονέων και μάλιστα στην περίπτωση του μαθητή νηπιαγωγείου, ο γονέας του κατέθεσε μήνυση κατά του εκπαιδευτικού, επενέβη η αστυνομία και η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ένα επεισόδιο που φυσικά προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πήραν το μέρος των συναδέλφων τους διευθυντών, τονίζοντας ότι η απόφασή τους, να μη δεχτούν τα παιδιά χωρίς μάσκα μέσα στις αίθουσες, ήταν σωστή, αφού εφάρμοσαν το πρωτόκολλο το οποίο έχει ορίσει η πολιτεία.

ΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΗΣ
«Παρέχουμε πλήρη στήριξη στους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολείων»

Για το θέμα αυτό η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο Νίκο Κλάδη ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά. «Εμείς παρέχουμε πλήρη διοικητική, συναδελφική και ηθική στήριξη στους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολείων, συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, ενημερώνουμε κεντρικά την υπηρεσία και γενικά είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πάντως θεωρούμε ότι είναι μεμονωμένα ευτυχώς αυτά τα περιστατικά και αυτό είναι προς όφελος όλων, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να καταφέρετε ο γονιός, ο οποιοσδήποτε έχει ανησυχίες ή επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις για τη χρήση της μάσκας στα παιδιά, κατά των εκπαιδευτικών.

Δεν μπορεί κανένας να καταφέρεται κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών συγκεκριμένα για παρόμοια θέματα. Αυτοί είναι εντεταλμένα όργανα και οφείλουν να εφαρμόσουν τις οδηγίες που υπάρχουν στη σχετική εγκύκλιο».

Τέσσερα κρούσματα covid-19

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εν τω μεταξύ είχαμε χθες τέσσερα κρούσματα covid-19 και φυσικά έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα ότι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος για παρόμοιες περιπτώσεις.

 

https://www.patrisnews.com/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%cf%83%ce%b5-%ce%b4-%ce%bd%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%b7%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf/


Ροή ειδήσεων

Advertisement