Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εμβολιάστηκα, γιατί αγαπάω τη ζωή…»-Ο γνωστός Πατρινός, Νίκος Δρακόπουλος μιλάει στη «Γ» για την απόφαση του να κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγωνιστής της ζωής, η οποία όχι μόνο δεν του χαρίστηκε, αλλά του έδειξε και το σκληρό της πρόσωπο, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σκληρή δοκιμασία του καρκίνου, ο ιδιαίτερα αγαπητός Πατρινός, εξαιτίας και της πολυετούς ενασχόλησής του με την εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα, Νίκος Δρακόπουλος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού (3η δόση).

Ήδη στην Αχαΐα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου) έχουν εμβολιαστεί με την 3η δόση 147 ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες, ενώ πανελλαδικά έχουν διενεργηθεί 13.888 εμβολιασμοί.
Αντίστοιχα, στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους υγειονομικούς και για άτομα άνω των 60 ετών.
Ο κ. Δρακόπουλος λίγο αφότου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου εξήγησε τους λόγους της προσωπικής του επιλογής, αναφέροντας πως «έκανα την αναμνηστική δόση του εμβολίου, γιατί αγαπώ τη ζωή παρ’ ότι με δυσκόλεψε.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι δεν θέλω να είμαι εγώ η αιτία να αρρωστήσουν άλλοι και κυρίως, τα κοντινά και φιλικά μου πρόσωπα, αλλά ούτε και να αρρωστήσω εγώ και να στεναχωρήσω τους άλλους. Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον κεντρικό δρόμο αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και παράδρομοι, αλλά ποτέ δεν τους επέλεξα. Όσοι σκέφτονται διαφορετικά, πάντα έτσι θα σκέφτονται και πραγματικά δεν μπορώ να αναλύσω αυτή την άποψη. Αυτό πάντως, που προτρέπω τους συμπολίτες μου, είναι να πάνε όλοι να εμβολιαστούν για να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και να προστατέψουν τους άλλους. Φυσικά, πριν προχωρήσω πήρα τη σύμφωνη γνώμη της ιατρού μου, κας Αθηνάς Χριστοπούλου, ογκολόγου, η οποία με έχει σώσει!..».

Ο κ. Νίκος είναι ένας από τους 147 συμπολίτες που ήδη βάσει και των υποδείξεων των γιατρών τους προχώρησαν χωρίς να το σκεφθούν στην αναμνηστική δόση του εμβολίου, πιστεύοντας πως η ατομική τους ευθύνη, αποτελεί μέρος της συνολικής, από τη στιγμή που αποτελούν ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας.

ΜΑΡ. ΟΡΦ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η εικόνα των κλινικών covid-19 στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και δέκα άτομα στις ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό έφθασαν τις 28, εκ των οποίων δύο στις ΜΕΘ.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Εξ άλλου, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 312 τεστ και βρέθηκαν δώδεκα θετικά. Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας (κατά τις ώρες 09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι τιμές – φωτιά «φρενάρουν» τις παραγγελίες Έτοιμοι οι πρατηριούχοι για την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Πάτρα, 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην αγορά της Πάτρας, με την τιμή να είναι αυξημένη, καθώς κυμαίνεται από το 1,13 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι που η εκκίνηση της περιόδου θέρμανσης ήταν στα 0,8 ευρώ.

Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το ενδιαφέρον των Πατρινών καταναλωτών ήταν αυξημένο προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων για να πληροφορηθούν για το ύψος της τιμής, αλλά όχι για να κάνουν ακόμα τις παραγγελίες τους εφόσον οι περισσότεροι τις μετέθεσαν για αργότερα προσβλέποντας σε μείωση της τιμής.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Πάτρας εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αν και φοβούνται πως θα είναι περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.
Κάτι που εξαρτάται από την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε κοντά στο 1 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Θα “κορακιάσει” ξανά το Σαραβάλι-Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ ενημερώνει τους καταναλωτές της Κοινότητας Σαραβαλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδος ότι εκτάκτως από σήμερα και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, λόγω της σημαντικά μειωμένης παροχής των γεωτρήσεων και πηγών της περιοχής επαναφέρει τις προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης.

Καθημερινά από 23:30-06:00 θα γίνεται διακοπή υδροδότησης:
1. Στις οδούς Κεφαλοβρύσου, Αγίας Τριάδος, Πετμεζά και εκατέρωθεν αυτών.
2. Στις οδούς Παλαιολόγου, Αγίου Νικολάου και εκατέρωθεν αυτών.
Οι πιο πάνω ώρες, είναι οι ώρες που η ΔΕΥΑΠ θα κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς και η υδροδότηση θα μεταβάλλεται με κάποια χρονική απόκλιση ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα διαφέρει ελαφρά από καταναλωτή σε
ανάλογα την γεωγραφική του θέση.
Η ΔΕΥΑΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του
νερού και την διασφάλιση της υδροδότησης όλων των καταναλωτών. Σε αυτή την
προσπάθεια η συμβολή και των καταναλωτών είναι καθοριστική, με την ορθολογική
χρήση νερού και την εξοικονόμηση του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα