Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράθυρο αισιοδοξίας για τον 6χρονο Φώτη-Θετικά κρίνουν τα πρώτα ευρήματα οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ένα παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε η χθεσινή νευρολογική εξέταση στην οποία υπεβλήθη χθες αργά το μεσημέρι ο 6χρονος Φώτης, ο οποίος δίνει από το μεσημέρι της Κυριακής, μια γενναία μάχη.

Το παιδί που νοσηλεύεται σε καταστολή στην ΜΕΘ Παίδων μετά τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια αγώνα επίδειξης ηλεκτροκινητήριων καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Χθες οι γιατροί ακολουθώντας το πρωτόκολλο άνοιξαν «νευρολογικό παράθυρο» στον 6χρονο και τα ευρήματα ήταν θετικά.
Σήμερα, ο 6χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και ακολούθως θα επιχειρηθεί από τους γιατρούς να γίνει άρση της καταστολής για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης βρέθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία της υγείας του 6χρονου από τον κ. Ηλιάδη και το ιατρικό δυναμικό της κλινικής, ενώ είχε επικοινωνία με τους γονείς του.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για το περιστατικό ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η διαδικασία ανοίγματος ενός νευρολογικού παραθύρου από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ για να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου.

Οπως με ενημέρωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης τα ευρήματα είναι πάρα πολύ καλά, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του μικρού ασθενή».
Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης τόνισε πως «θα επιχειρηθεί από τους γιατρούς να γίνει η άρση της καταστολής για να δούμε τις αντιδράσεις του μικρού ασθενή». Ο ίδιος συναντήθηκε με τους γονείς του μικρού Φώτη στους οποίους εξέφρασε ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 6ΧΡΟΝΟ

Οι πάντες αγωνιούν για την πορεία της υγείας του 6χρονου και όλοι προσεύχονται να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια.
«Προέχει η υγεία του Φώτη» ήταν η φράση που κυριαρχούσε στα χείλη όλων, τόσο από την πλευρά της οικογένειας όσο και από τους ανθρώπους που προσήχθησαν στον Εισαγγελέα για το ατύχημα.

Εκτός από τον οδηγό του καρτ που εξετράπη της πορείας του με συνέπεια τον τραυματισμό του 6χρονου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και δίπλα στους γονείς του παιδιού βρέθηκαν οι διοργανωτές του αγώνα και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, εκφράζοντας το άμεσο ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους δια μέσω των συνηγόρων τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εξ αυτών, Διομήδης Λόης δήλωσε στην «Γ»: «Προέχει η υγεία του παιδιού γι’ αυτό και αμέσως μετά τη λήξη της κράτησης που διέταξε ο Εισαγγελέας ο εντολέας μου μαζί με τους υπολοίπους προσαχθέντες μετέβησαν στο Νοσοκομείο, αναζήτησαν τον πατέρα του παιδιού εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και την αγωνία τους για την πορεία της υγείας του 6χρονου. Ο ίδιος τους δέχθηκε με ευγενικό τρόπο και κατανόηση και ο εντολέας μου έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για την εξέλιξη της πορείας του παιδιού.

Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος και τις επιμέρους ευθύνες εφόσον υπάρχουν επειδή η δικογραφία είναι πρώιμη και δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αναγκαία συτοιχεία, αυτά θα διαλευκανθούν στην δικαστική οδό».
-«Το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στην κατάσταση της υγείας του μικρού Φώτη.

Το πρώτο μέλημα είναι να επανέλθει υγιές το παιδί στην κοινωνία μας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση όλων μας στους γονείς του» ανέφερε στην «Γ» ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των ατόμων που είχαν προσαχθεί στον Εισαγγελέα, Σπύρος Σορβατζιώτης. Παράλληλα, τόνισε πως «η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θα αναδείξει εάν ενδεχόμενα υπάρχουν ποινικές ευθύνες και από ποιόν, δεδομένου ότι η διοργάνωση είχε λάβει όλες τις νόμιμες διατυπώσεις».
Υπενθυμίζουμε ότι για τις συνθήκες του ατυχήματος η Εισαγγελέας Πρωτοδικών διαπίστωσε πως η δικογραφία χρήζει περαιτέρω διερεύνηση και στοιχεία γι’ αυτό και είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

256 νέες απουσίες μετά το σελφ τεστ-Δύο τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους σε Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Ορφανού

Αύξηση στις απουσίες των μαθητών, αλλά μείωση σε αυτές των εκπαιδευτικών έδειξε το πρώτο σελφ τεστ της τρέχουσας εβδομάδος στα σχολεία της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, χθες κατεγράφησαν 256 νέες απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω θετικών σελφ τεστ, ενώ δύο τμήματα στο 36ο Δημοτικό και στο 45ο της Πάτρας ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς νόσησε το 50% συν 1 των μαθητών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, χθες από τα σχολεία έλειπαν 60 εκπαιδευτικοί, οι μισοί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εκ των οποίων εννέα από χθες, ενώ συνολικά από τα σχολεία απουσιάζουν 520 μαθητές, εκ των οποίων οι 120 κατεγράφησαν χθες.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, «η κατάσταση στα σχολεία του Νομού σχετικά με τον κορωνοϊό είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου οι απουσίες των εκπαιδευτικών έφθασαν τις 120, ενώ στους μαθητές παρατηρείται σταθεροποίηση».

Επίσης, ο κ. Σταυρογιαννόπουλος ανέφερε πως δόθηκε λύση και στο πρόβλημα της διαχείρισης λόγω των απόντων εκπαιδευτικών, καθώς ήδη στην Αχαΐα διατέθηκαν 40 αναπληρωτές, οι οποίοι προστίθενται στους 15 που είχαν αναλάβει ήδη υπηρεσία από την περασμένη εβδομάδα.
Αντίστοιχα, στα σχολεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας χθες κατεγράφησαν 122 νέες απουσίες μαθητών σε 97 τμήματα και πέντε εκπαιδευτικών.
Να σημειωθεί πως πανελλαδικά από το πρώτο σελφ τεστ, της τρέχουσας εβδομάδας, που έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς επιβεβαιώθηκαν 8.278 εν δυνάμει κρούσματα.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Εξ άλλου, από σήμερα έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιείται η νέα διανομή σελφ τεστ από τα φαρμακεία. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.
Υπενθυμίζεται ότι, το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Χθες σημαντική μείωση παρουσίασε και ο αριθμός των σχολείων στην Αχαΐα που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς κλειστά έμειναν 18 από τα 30 που ήταν προχθές Δευτέρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας o «ΑΡΑΠΗΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας
Στο μάτι του… κυκλώνα των νέων ανατιμήσεων βρίσκονται εκ νέου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022 άλευρα και ζυμαρικά ενώ νέες ανατιμήσεις εισάγονται και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά ευρείας χρήσης.

Οι νέες τιμές που ήδη φτάνουν από τα τέλη της εβδομάδας στη λιανική, από τους προμηθευτές, περιέχουν αυξήσεις από 3% και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και 20%, συνέπεια της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και των πρώτων υλών στη Βιομηχανία. Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ δέχθηκαν πιέσεις κατά την περίοδο του β’ εξαμήνου του 2021 ενώ από την αρχή του Α΄ εξάμηνου του 2022 η πίεση σε επίπεδο τζίρων και κερδοφορίας αναμένεται να επιμείνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Αράπη, ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, τα Σ/Μ «3Α Αράπης» στην Πάτρα ήδη έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος του κόστους από τις αυξήσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και το μήνα Δεκέμβριο του 2021, από τους προμηθευτές. «Προσπαθούμε ήδη να διαχειριστούμε τις ανατιμήσεις μέσα και από προσφορές, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίδια τελική τιμή για το καλάθι του, στο ταμείο» αναφέρει στην Κυριακάτικη «Γνώμη». Πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια προκειμένου οι ανατιμήσεις να μην περάσουν στο ράφι, ούτε μέσα στις γιορτές. Όσον αφορά στο νέο «κύμα», ο καταναλωτής θα συνεχίσει να έχει επιλογές αρκεί να προσανατολιστεί στο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πορτοφόλι του. «Ήδη θα κυκλοφορήσει το νέο φυλλάδιό μας για τις προσφορές του επόμενου επταημέρου ενώ ακολουθούν και άλλες πλούσιες προωθητικές ενέργειες για το επόμενο έτος με νέα φυλλάδια προσφορών» αναφέρει ο κ. Αράπης.

Καταλήγοντας: «Το όπλο μας είναι ο υποψιασμένος πελάτης, ο καταναλωτής που μέσα από την σωστή έρευνα αγοράς βγαίνει κερδισμένος. Εμείς μέσα από τις προσφορές μας θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε πολλές επιλογές στους πελάτες μας ώστε να έχουν ουσιαστικό καθημερινό όφελος από τις αγορές τους, προσδοκώντας τη σύντομη λήξη αυτής της δύσκολης περιόδου με τις ανατιμήσεις».

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στόχοι και προοπτικές στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΣΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της 21 ης Συνεδρίασης του Οργάνου.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ σημείωσε πως θα συνεχίσουν τις συντονισμένες ενέργειες για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας.
Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης έδωσε συγχαρητήρια στο Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν υλοποιήσει από την αρχή της θητείας τους.

«Προχωράμε δυναμικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα. Είμαστε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής μελέτης για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Βαγγέλη Γεωργίου, Προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα