Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εμβολιάστηκα, γιατί αγαπάω τη ζωή…»-Ο γνωστός Πατρινός, Νίκος Δρακόπουλος μιλάει στη «Γ» για την απόφαση του να κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγωνιστής της ζωής, η οποία όχι μόνο δεν του χαρίστηκε, αλλά του έδειξε και το σκληρό της πρόσωπο, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σκληρή δοκιμασία του καρκίνου, ο ιδιαίτερα αγαπητός Πατρινός, εξαιτίας και της πολυετούς ενασχόλησής του με την εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα, Νίκος Δρακόπουλος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού (3η δόση).

Ήδη στην Αχαΐα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου) έχουν εμβολιαστεί με την 3η δόση 147 ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες, ενώ πανελλαδικά έχουν διενεργηθεί 13.888 εμβολιασμοί.
Αντίστοιχα, στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους υγειονομικούς και για άτομα άνω των 60 ετών.
Ο κ. Δρακόπουλος λίγο αφότου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου εξήγησε τους λόγους της προσωπικής του επιλογής, αναφέροντας πως «έκανα την αναμνηστική δόση του εμβολίου, γιατί αγαπώ τη ζωή παρ’ ότι με δυσκόλεψε.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι δεν θέλω να είμαι εγώ η αιτία να αρρωστήσουν άλλοι και κυρίως, τα κοντινά και φιλικά μου πρόσωπα, αλλά ούτε και να αρρωστήσω εγώ και να στεναχωρήσω τους άλλους. Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον κεντρικό δρόμο αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και παράδρομοι, αλλά ποτέ δεν τους επέλεξα. Όσοι σκέφτονται διαφορετικά, πάντα έτσι θα σκέφτονται και πραγματικά δεν μπορώ να αναλύσω αυτή την άποψη. Αυτό πάντως, που προτρέπω τους συμπολίτες μου, είναι να πάνε όλοι να εμβολιαστούν για να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και να προστατέψουν τους άλλους. Φυσικά, πριν προχωρήσω πήρα τη σύμφωνη γνώμη της ιατρού μου, κας Αθηνάς Χριστοπούλου, ογκολόγου, η οποία με έχει σώσει!..».

Ο κ. Νίκος είναι ένας από τους 147 συμπολίτες που ήδη βάσει και των υποδείξεων των γιατρών τους προχώρησαν χωρίς να το σκεφθούν στην αναμνηστική δόση του εμβολίου, πιστεύοντας πως η ατομική τους ευθύνη, αποτελεί μέρος της συνολικής, από τη στιγμή που αποτελούν ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας.

ΜΑΡ. ΟΡΦ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement