Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράθυρο αισιοδοξίας για τον 6χρονο Φώτη-Θετικά κρίνουν τα πρώτα ευρήματα οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ένα παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε η χθεσινή νευρολογική εξέταση στην οποία υπεβλήθη χθες αργά το μεσημέρι ο 6χρονος Φώτης, ο οποίος δίνει από το μεσημέρι της Κυριακής, μια γενναία μάχη.

Το παιδί που νοσηλεύεται σε καταστολή στην ΜΕΘ Παίδων μετά τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια αγώνα επίδειξης ηλεκτροκινητήριων καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Χθες οι γιατροί ακολουθώντας το πρωτόκολλο άνοιξαν «νευρολογικό παράθυρο» στον 6χρονο και τα ευρήματα ήταν θετικά.
Σήμερα, ο 6χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και ακολούθως θα επιχειρηθεί από τους γιατρούς να γίνει άρση της καταστολής για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης βρέθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία της υγείας του 6χρονου από τον κ. Ηλιάδη και το ιατρικό δυναμικό της κλινικής, ενώ είχε επικοινωνία με τους γονείς του.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για το περιστατικό ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η διαδικασία ανοίγματος ενός νευρολογικού παραθύρου από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ για να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου.

Οπως με ενημέρωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης τα ευρήματα είναι πάρα πολύ καλά, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του μικρού ασθενή».
Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης τόνισε πως «θα επιχειρηθεί από τους γιατρούς να γίνει η άρση της καταστολής για να δούμε τις αντιδράσεις του μικρού ασθενή». Ο ίδιος συναντήθηκε με τους γονείς του μικρού Φώτη στους οποίους εξέφρασε ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 6ΧΡΟΝΟ

Οι πάντες αγωνιούν για την πορεία της υγείας του 6χρονου και όλοι προσεύχονται να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια.
«Προέχει η υγεία του Φώτη» ήταν η φράση που κυριαρχούσε στα χείλη όλων, τόσο από την πλευρά της οικογένειας όσο και από τους ανθρώπους που προσήχθησαν στον Εισαγγελέα για το ατύχημα.

Εκτός από τον οδηγό του καρτ που εξετράπη της πορείας του με συνέπεια τον τραυματισμό του 6χρονου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και δίπλα στους γονείς του παιδιού βρέθηκαν οι διοργανωτές του αγώνα και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, εκφράζοντας το άμεσο ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους δια μέσω των συνηγόρων τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εξ αυτών, Διομήδης Λόης δήλωσε στην «Γ»: «Προέχει η υγεία του παιδιού γι’ αυτό και αμέσως μετά τη λήξη της κράτησης που διέταξε ο Εισαγγελέας ο εντολέας μου μαζί με τους υπολοίπους προσαχθέντες μετέβησαν στο Νοσοκομείο, αναζήτησαν τον πατέρα του παιδιού εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και την αγωνία τους για την πορεία της υγείας του 6χρονου. Ο ίδιος τους δέχθηκε με ευγενικό τρόπο και κατανόηση και ο εντολέας μου έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για την εξέλιξη της πορείας του παιδιού.

Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος και τις επιμέρους ευθύνες εφόσον υπάρχουν επειδή η δικογραφία είναι πρώιμη και δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αναγκαία συτοιχεία, αυτά θα διαλευκανθούν στην δικαστική οδό».
-«Το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στην κατάσταση της υγείας του μικρού Φώτη.

Το πρώτο μέλημα είναι να επανέλθει υγιές το παιδί στην κοινωνία μας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση όλων μας στους γονείς του» ανέφερε στην «Γ» ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των ατόμων που είχαν προσαχθεί στον Εισαγγελέα, Σπύρος Σορβατζιώτης. Παράλληλα, τόνισε πως «η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θα αναδείξει εάν ενδεχόμενα υπάρχουν ποινικές ευθύνες και από ποιόν, δεδομένου ότι η διοργάνωση είχε λάβει όλες τις νόμιμες διατυπώσεις».
Υπενθυμίζουμε ότι για τις συνθήκες του ατυχήματος η Εισαγγελέας Πρωτοδικών διαπίστωσε πως η δικογραφία χρήζει περαιτέρω διερεύνηση και στοιχεία γι’ αυτό και είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement