Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Στην τελική ευθεία προς την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Εντείνονται οι διεργασίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Φώτη Π. Καλύβα

Αυξάνονται και εντείνονται οι διεργασίες στην τοπική Νέα Δημοκρατία καθώς απομένουν μόλις 8 μέρες μέχρι την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων (την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου) για τη ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Αχαΐας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τοπικών στελεχών συνεχίζονται, αν και το «τοπίο» δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ακόμα σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα υπάρξουν για τη διεκδίκηση της προεδρίας της τοπικής οργάνωσης στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.
Όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας Αντώνης Κουνάβης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της οργάνωσης και ήδη κινείται προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης των υπογραφών που απαιτούνται, καθώς και τη συγκρότησης της ομάδας στελεχών που θα πλαισιώσουν την υποψηφιότητά του.
Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος Κώστας Κανελλάκης, που θεωρείται ότι θα είναι μία ακόμα υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του τις αμέσως επόμενες μέρες και προς το παρόν προτιμάει να τηρεί σιγή ιχθύος, αν και φαίνεται ότι υπάρχει γύρω από την υποψηφιότητά του μία συσπείρωση στελεχών που στην πλειοψηφία τους, αποτελούν «νέο αίμα» για την τοπική κομματική οργάνωση.
Επίσης όμως, κανένας μέχρι και τώρα δεν μπορεί να αποκλείσει να προκύψει και κάποια άλλη υποψηφιότητα, καθώς πολλά ακούγονται και για πρόσωπα που ενδιαφέρονται και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση διεκδίκησης της ΔΕΕΠ.
ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.
Πάντως, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, καταγράφονται δύο τάσεις. Η πρώτη είναι αυτή που υποστηρίζει ότι καλό είναι να μην υπάρξουν ανταγωνισμοί και κόντρες στελεχών, ώστε η παράταξη να μην «τραυματιστεί» από εσωκομματικές διενέξεις σε μία σημαντική περίοδο για την κυβέρνηση. Η άλλη τάση, ωστόσο, είναι αυτή που υποστηρίζει «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Όσοι την υποστηρίζουν, θεωρούν ότι αποτελεί πλεονέκτημα για το κόμμα η ύπαρξη πολλών υποψηφιοτήτων στις ΔΕΕΠ και δεν ασπάζονται τις απόψεις της πρώτης τάσης, ότι μπορεί να υπάρξουν «τραυματισμοί», καθώς όπως λένε, η ΝΔ έχει περάσει από πολλές εσωκομματικές εκλογές και διεργασίες που έχουν προσφέρει μεγάλο βαθμό ωριμότητας σε όλα τα στελέχη της.
ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Σημειώνεται ότι βάσει της εγκυκλίου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινά στις 10 το πρωί της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου. Μετά από τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εξέταση και την έγκριση των υποψηφιοτήτων στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 4/10/2021 αναρτώνται – δημοσιοποιούνται οι οριστικοί πίνακες υποψηφίων.
ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να συγκροτηθούν οι δημοτικές εφορευτικές επιτροπές, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει η απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού για τους χώρους διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Στην Πάτρα, οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στην Αγορά Αργύρη (για το κέντρο πόλης) ενώ αναμένεται να υπάρξουν δύο ή τρεις ακόμα περιφερειακές κάλπες. Επίσης, από μία κάλπη αναμένεται να υπάρξει σε κάθε έναν από τους άλλους δήμους (Αίγιο, Δυτική Αχαία, Ερύμανθο και Καλάβρυτα).
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πάντως, ότι για πρώτη φορά τα μέλη της ΝΔ έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και ηλεκτρονικά με αίτηση την οποία μπορούν να υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται για λόγους «αποσυμφόρησης» των εκλογικών τμημάτων και την αποφυγή συνωστισμών, λόγω της πανδημίας. Την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία εξόφλησης της συνδρομής των μελών, ως προϋπόθεση του δικαιώματος του εκλέγειν.
Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υπνεθυμίζεται επίσης ότι με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. τοποθετήθηκαν τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών των Εκλογικών Περιφερειών, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Η εφορευτική επιτροπή στην Αχαΐα είναι η εξής:
-Πρόεδρος: Ιωάννης Δαρδαμάνης
-Αναπληρωτής Πρόεδρος: Γιώργος Χαλκιόπουλος
-Τακτικά μέλη: Παναγιώτης Αναστασόπουλος και Παναγιώτης Μαυραγάνης
-Αναπληρωματικά μέλη: Νίκος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιντώνης

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 4χρονη με μυοκαρδίτιδα δίνει μάχη στη ΜΕΘ Παίδων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολη μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών δίνει ένα 4χρονο κοριτσάκι από τον Πύργο που πάσχει από μυοκαρδίτιδα.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατευθείαν διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε και σε μοριακό έλεγχο (PCR) για τον κορωνοϊό, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται όλη η ομάδα της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ υπό τον Ανδρέα Ηλιάδη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της μεταφοράς του παιδιού σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ρόλο πυροσβέστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη αναστάτωση πέρασε μία γυναίκα οδηγός το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Αιδηψού στην Πάτρα.

Η γυναίκα έχοντας στο αυτοκίνητό της τα δύο ανήλικα παιδιά της, ξαφνικά είδε καπνούς να βγαίνουν από τη μηχανή του αυτοκινήτου. Κάλεσε αμέσως σε βοήθεια έντρομη. Για καλή της τύχη από το σημείο περνούσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αμέσως έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τη γυναίκα και τα παιδιά, πήραν τον πυροσβεστήρα του περιπολικού μέχρις ότου να φθάσει η Πυροσβεστική. Εν συνεχεία, ο αρχιφύλακας Ανδρέας Κάπος πήρε ένα λάστιχο από σπίτι της περιοχής και έσβησε τη φωτιά περιορίζοντας αισθητά τις ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Όλα δείχνουν πως η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θορυβημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Διονύση Ζακυνθινού

Με σκεπτικισμό και έναν συγκεκαλυμμένο προβληματισμό αντιμετωπίζουν στον  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, θορυβημένοι και από την εντυπωσιακή συμμετοχή σ’ αυτές.

Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητη η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, όπως προκύπτει και από τα όσα δήλωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας Μιχάλης Σιδηρόπουλος στη «Γ», ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε το γεγονός της συμμετοχής σημαντικού αριθμού πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ενός προοδευτικού δημοκρατικού κόμματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «επέλεξε συνειδητά και από θέση αρχής να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος», προσθέτοντας: «Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών και την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου».

Παράλληλα, ο κ. Σιδηρόπουλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, κυρίως σε σχέση με την εκτίμηση για νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει τελικά και πρώτος στην κάλπη», κατέληξε.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ως προς το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, η καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη, που τον καθιστά πλέον ακλόνητο φαβορί στον δεύτερο γύρο, συνιστά μια ανεπιθύμητη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τα στελέχη του αντιλαμβάνονται ότι αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αποκλείοντας μελλοντική συνεργασία με τον ΚΙΝΑΛ.

Υπό το πρίσμα αυτό, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, δεν κρύβουν την προτίμηση τους στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν πρόθυμος στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου.

«Ο Γιώργος είναι ο πιο διαχειρίσιμος», επεσήμανε με νόημα στη «Γ» έμπειρο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα