Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ο ελληνισμός χρειάζεται αναγέννηση»-Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου το τριήμερο εκδηλώσεων από το «Άρδην»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ο ελληνισμός χρειάζεται αναγέννηση»
Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου ξεκινά σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα από το «Άρδην»

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Είναι επιτακτική η ανάγκη της αναγέννησης του Ελληνισμού ώστε να συνδεθεί το 1821 με το 2021 και να συνεχίσει να εμπνέει.
Αυτό ήταν το μήνυμα που θα σταλεί μέσα από το τριήμερο εκδηλώσεων, με αφετηρία τη μεγαλοσύνη αλλά και τα προβλήματα του αγώνα του 1821, που διοργανώνεται στην Πάτραν από το κίνημα «Άρδην».
Η αυλαία θα ανοίξει σήμερα με την εκδήλωση με τίτλο «Η Παλιγγενεσία του 1821» στις 7 μ.μ. στο Royal Theater, Ακτή Δυμαίων και θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο, μέσα από πολυποίκιλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την ανάγκη για διαρκή αγώνα ανάκαμψης του ελληνισμού στον 21ο αιώνα.
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής Κινήματος Άρδην σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην «Αγορά Αργύρη» τόνισε την ανάγκη για αγώνα, έμπνευση και συνέχεια του Ελληνισμού υπογραμμίζοντας «χωρίς υπεράνθρωπο αγώνα δεν θα υπήρξε απελευθέρωση».
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
Όπως ανέφερε «τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δεν σηματοδοτούν μόνο την ανάγκη να βυθιστούμε «στο αθάνατο κρασί του 21», για να πάρουμε δύναμη και κουράγιο από έναν υπεράνθρωπο αγώνα, αλλά και την ανάγκη για μία επανεκκίνηση μεγάλης κλίμακας. Ο ελληνισμός είναι υποχρεωμένος να μεταβάλει το 2021 σε αφετηρία και έμπνευση για την αμυντική του θωράκιση, τη δημογραφική του ανάταξη, την παραγωγική του ανασυγκρότηση, την πολιτιστική του αναγέννηση για τη διαμόρφωση ενός νέου εθνικού οράματος για τον 21ο αιώνα».
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ο Σταύρος Πνευματικάκης, από το Άρδην Δυτικής Ελλάδας, τόνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να συνδεθεί ο αγώνας του ’21 με το αύριο του τόπου και της χώρας. Τόνισε επίσης, πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της Ελλάδας θα πρέπει να αντλήσουμε έμπνευση και να οραματιστούμε για την πορεία της χώρας και του λαού μας.
Ο πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Οργάνωσης Δήμος Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση που θα στείλει σημαντικά μηνύματα στην κοινωνία.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σουγλέρης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα, ανέφερε τους ομιλητές και τους χορηγούς, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και τόνισε πως το τριήμερο των εκδηλώσεων θα αποτελέσει αφορμή για αγώνα και συνέχεια του Ελληνισμού.

ΕΝΘΕΤΟ
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Η Παλιγγενεσία του 1821» στις 7 μ.μ. στο Royal Theater, Ακτή Δυμαίων.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμοί:
-Σεβ. κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Πατρών
-Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος
-Δήμος Βαρβιτσιώτης, Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινής Ένωσης
-Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής Κινήματος Άρδην
Ομιλίες:
-Άγγελος Συρίγος, καθηγητής στο Πάντειο Παν/μιο, υφυπουργός Παιδείας: «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Μια διαρκής προσπάθεια για την εθνική ολοκλήρωση»
-Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, ομότ. καθηγητής Φιλολογίας στο Παν/μιο Πελοποννήσου, πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός: «Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελληνική Επανάσταση και οι μετέπειτα επιδράσεις τους»
-Μελέτης Μελετόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας, λυκειάρχης Ιονίου Σχολής: «Η παρερμηνεία της Επανάστασης»
-Χρήστος Μούλιας, Δικηγόρος, Ιστορικός: «Η επανάσταση στην Αχαΐα και η σημασία της για τον απελευθερωτικό αγώνα»
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Σουγλέρης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement