Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βήμα προς τη μεγάλη επένδυση-«Στον αέρα» ο διαγωνισμός για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο διαγωνισμός για το έργο κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων δημοσιεύθηκε πριν από λίγα 24ωρα (Τετάρτη 22/9/2021) και διεξάγεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αχαΐας.

Το έργο «εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων» έχει προϋπολογισμό 705,2 χιλ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και θα υλοποιηθεί υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας λυμάτων, ανταποκρινόμενο στα δεδομένα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Χιονοδρομικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
Με τη δημοσίευση της νέας προκήρυξης προχωρά σε επόμενη φάση η επένδυση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Σύμφωνα με την προκήρυξη προβλέπεται να κατασκευαστεί σύστημα βιολογικής επεξεργασίας ικανό να καλύψει τις υπάρχουσες αλλά και τις δυνητικές ανάγκες χιονοδρόμων, επισκεπτών και εργαζομένων όπως αυτές θα διαμορφωθούν με την συνολική ολοκλήρωση της επικείμενης αναβάθμισης.
Με την ολοκλήρωσή του συνόλου του έργου θα υπάρξει σημαντική βελτίωση σε όλες τις περιβαλλοντικές παραμέτρους που αφορούν την επιχείρηση (εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερες εκπομπές στην ατμόσφαιρα) ενώ ως άμεσο αποτέλεσμα θα υπάρξει μια πλήρως αποδοτική χρήση των υδάτινων πόρων, συμβάλλοντας στην προστασία τους περιβάλλοντος.
Επιχείρηση και προσωπικό, σε ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν την Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους για την άψογη έως σήμερα συνεργασία πάνω στον κοινό στόχο, την ολοκλήρωση ενός σύνθετου και μεγάλου έργου που θα βοηθήσει ριζικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με την ολοκλήρωση του.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο νέος Βιολογικός θα είναι το δεύτερο βήμα του μεγάλου έργου με τίτλο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 20,1 εκατ. ευρώ το οποίο έχει εγκριθεί εδώ και μια τριετία και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Το πρώτο βήμα της επένδυσης έγινε προ έτους με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού (χιονοστρωτήρες κλπ.) αξίας 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο συνεχίζεται η προετοιμασία για να δημοπρατηθεί το κύριο σκέλος της επένδυσης (18 εκατ. ευρώ), με τους νέους αναβατήρες στο βουνό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement