Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απ. Κατσιφάρας στην “Γ”: «Έχουν τους πόρους, καθυστερούν τα έργα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ασκεί κριτική στη σημερινή περιφερειακή Αρχή, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η παράταξη του θα αναλάβει και πάλι τα ηνία, ενώ «βλέπει» πολιτικές εξελίξεις μέχρι την προσεχή άνοιξη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Δημήτρη Αβραμίδη

Ο Απόστολος Κατσιφάρας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Νομαρχιακός σύμβουλος ήδη από το 1994, με τρεις βουλευτικές θητείες, μια θητεία υφυπουργού Δικαιοσύνης και δύο θητείες περιφερειάρχη, έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Απόστολος Κατσιφάρας μιλάει εφ’ όλης της ύλης για το έργο που άφησε στην Περιφέρεια ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στη νυν περιφερειακή αρχή. Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητα για την επιστροφή του ενώ θίγει και γενικότερα θέματα του ΚΙΝΑΛ.

-Κύριε Κατσιφάρα, μετά από οκτώ χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, βρίσκεστε στη θέση της αντιπολίτευσης. Πώς αισθάνεστε στα νέα σας καθήκοντα;
Τιμούμε τη λαϊκή εντολή στο ακέραιο, τόσο οι συνεργάτες μου όσο και εγώ, με την ίδια βαρύτητα και ευθύνη, όπως όταν ήμασταν περιφερειακή αρχή. Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και παρεμβαίνουμε σε κρίσιμα αυτοδιοικητικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, ασκούμε θεσμική και δημιουργική αντιπολίτευση στον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αρχής και αναδεικνύουμε θέματα που αφορούν τους πολίτες.
Διδαχτήκαμε από την ήττα μας, ανασυγκροτηθήκαμε γρήγορα και διευρύναμε την παράταξή μας με νέα στελέχη και μέλη.
Η περιφερειακή μας ομάδα είναι ισχυρή έχει λόγο και πολλές φορές οι καλά επεξεργασμένες θέσεις και πρωτοβουλίες γίνονται πλειοψηφικές με χαρακτηριστικά παραδείγματα το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης των ΜΜ επιχειρήσεων με 20 εκ. μετά την αστοχία του πρώτου προγράμματος των 30 εκ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα εξοικονομώ με νέα αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και το κορυφαίο για την λειτουργία, την διαφάνεια, τη δημοκρατία και τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και των επιτροπών.

Σχεδιάζουμε τώρα ένα νέο κύκλο επικοινωνίας και περιοδειών με τους πολίτες σε όλα τα χωριά και τις συνοικίες των πόλεων και επεξεργαζόμαστε θέσεις και προτάσεις.
Είμαστε ο βασικός κορμός του προοδευτικού πόλου στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και δουλεύουμε μεθοδικά ώστε η παράταξή μας “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ” να γίνει η πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές και να αναλάβει πάλι την ευθύνη.
Το βλέμμα μας, λοιπόν, είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα.

-Αν σας ζητούσα να συνοψίσετε την κριτική σας προς τη νυν περιφερειακή αρχή, σε ποια σημεία θα συγκεντρώνατε την προσοχή σας;
Αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά ότι η Περιφερειακή αρχή δεν έχει ούτε όραμα, ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική και κυρίως δεν μπορεί να βρει αυτοδιοικητική περπατησιά.
Τρέχει πίσω από τα γεγονότα, χάνει συνεχώς ευκαιρίες και περιμένει μονίμως τι θα πει η κυβέρνηση και κυρίως το Μαξίμου. Συμβιβάστηκε μόνο στα έργα που βρήκε έτοιμα – σχεδιασμένα, προγραμματισμένα και με διασφαλισμένους πόρους– και τα καθυστερεί σκόπιμα και με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να τα οικειοποιηθεί πολιτικά.
Φοβήθηκε τις μεγάλες προκλήσεις που είχαμε ξεκινήσει και τις εγκατέλειψε συνειδητά με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα εξής: Έχασε την ανάπλαση των εργοστασιακών χώρων του Λαδόπουλου μία επένδυση πάνω από 120 εκ. Απαξίωσε τον έτοιμο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την δημιουργία του πάρκου πολιτισμού στην είσοδο της Πάτρας. Θυσίασε την νεοϊδρυθείσα Νομική Σχολή της Πάτρας. Δεν αξιοποίησε την έτοιμη χωροταξική μελέτη για την ανάπτυξη στο φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Με μία λέξη έκανε στρατηγικά λάθη, αδικαιολόγητα που θα τα πληρώσει η Περιφέρεια. Τα έργα θα γίνουν γιατί είναι οραματικά αλλά χάθηκε η τετραετία. Τα έργα χάνονται το ένα μετά το άλλο και δεν υπάρχει καμία συντονισμένη αντίδραση μόνο επιστολές.

-Πείτε μου παρακαλώ πού βρίσκεται, κατά τη γνώμη σας, η βασική διαφορά ανάμεσα στις δικές σας θητείες και σε αυτήν του διαδόχου σας;
Έχουμε πολλές και σημαντικές διαφορές.
Αρχικά έχουμε ιδεολογικές διαφορές σε ό,τι αφορά το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό της αυτοδιοίκησης, στη λαϊκή εντολή, στη δημοκρατική διακυβέρνηση, στη λειτουργία μέσω των συλλογικών οργάνων. Η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη ανήκει στη συντηρητική παράταξη που ποτέ δεν πίστεψε στους κοινωνικούς θεσμούς. Αποτέλεσμα είναι οι απ’ ευθείας αναθέσεις από τον Περιφερειάρχη κι ο μικρός αριθμός Περιφερειακών Συμβουλίων. Συνεδριάζουμε μόνο τυπικά μια φορά τον μήνα.
Εμείς σχεδιάζαμε με στρατηγική. Οι Αστικές Αναπλάσεις δεν υπήρχαν πριν από την πρώτη μας θητεία. Τώρα κάθε Δήμος έχει δικαίωμα στο όραμα, έχει δικαίωμα στο σχέδιο, έχει ελπίδα. Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις δεν υπήρχαν. Όμως, Δήμοι της Περιφέρειας απέκτησαν εργαλείο για σχεδιασμό και χρηματοδοτικό εργαλείο. Υπάρχει κάποιο νέο εργαλείο από αυτήν την Περιφερειακή Αρχή;
Εμείς, αναβαθμίσαμε την διοίκηση και κτίσαμε δομές, φέραμε διαφάνεια παντού, εμπιστευτήκαμε τη διοίκηση και τους υπαλλήλους. Τώρα, όλα ανατίθενται σε ειδικούς συμβούλους, κάθε πρωτοβουλία και μια ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο και η διοίκηση αισθάνεται παραγκωνισμένη και απαξιωμένη.
Εμείς, ανοίξαμε τον ορίζοντα του θεσμού στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, την Αθήνα. Τώρα υπάρχει μόνο μέχρι την Αθήνα και αναμεταξύ μας χωρίς στόχους και μέθοδο, φωτογραφήσεις «κατόπιν ενεργειών μου», ρουσφέτια και υπερδιαφήμιση.
Εμείς παραδώσαμε το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Σημαντικά έργα για τη δημόσια υγεία. Έργα που βρέθηκαν στη συγκυρία της πανδημίας. Σήμερα, ποια έργα σχεδιάζονται και ποιες ανάγκες υπηρετούν;
Εμείς ολοκληρώσαμε αραχνιασμένα έργα, τη μικρή περιμετρική που τόσα χρόνια ήταν κλειστή. Ποιος μπορεί να φανταστεί σήμερα την Πάτρα χωρίς αυτό το έργο;
Εμείς παραλάβαμε ένα τεράστιο χρέος. Δημιουργήσαμε εργαλεία χρηματοδοτικά με διεκδικήσεις. Για αντιπλημμυρικά δεν υπήρχαν πόροι. Τώρα έχουν τους πόρους και καθυστερούν τα έργα.
Εμείς λειτουργούσαμε με τις Αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων στις οποίες συμμετείχαν οι φορείς. Οι φορείς και οι πολίτες ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

-Οι περιφερειακές αρχές βρίσκονται στο μέσον της θητείας τους και συνεπώς έχει ήδη ξεκινήσει μια ορισμένη προεκλογική συζήτηση. Σας ερωτώ ευθέως: Θα είστε και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας;
Ζούμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας με έντονες κοινωνικές πιέσεις. Οι ανισότητες διευρύνονται, το δημόσιο χρέος αυξάνει, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα φέρουν νέο ράλι τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά και τα τρόφιμα.
Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται αυτήν την περίοδο ποιος θα είναι υποψήφιος σε δύο χρόνια. Τα ερωτήματα είναι πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες στην ακρίβεια που πλήττει τη χώρα, στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στο ρεύμα, που συμπαρασύρουν τα είδη πρώτης ανάγκης και έχουν άμεσες συνέπειες στον οικογενειακό προσανατολισμό. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και η Περιφερειακή Αρχή ταυτίζεται με την Κυβέρνηση και αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.
Το εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα με το ελλιπές πολιτικό σύστημα θα φέρει πολιτικές εξελίξεις το αργότερο μέχρι την άνοιξη. Αυτό που προέχει είναι να είμαστε δίπλα στους απλούς ανθρώπους και να κτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Αυτό ακριβώς κάνουμε με συνέπεια όλοι στην παράταξή μας. Θα έλθει η ώρα που θα κάνω τις ανακοινώσεις.

õíÜíôçóç ìå ôïí ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò, Áðüóôïëï ÊáôóéöÜñá, ðñáãìáôïðïßçóå ï Õö. ÐåñéâÜëëïíôïò Ãéþñãïò ÄçìáñÜò, êáôÜ ôç äéÜñêåéá åðßóêåøÞò ôïõ óôçí ÐÜôñá, ôç ÄåõôÝñá 19 Íïåìâñßïõ 2018. ÊáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò óõíÜíôçóçò óõæçôÞèçêáí èÝìáôá ðïõ áöïñïýí ôçí ðáñáãùãéêÞ áíáóõãêñüôçóç ôçò ÐåñéöÝñåéáò, êáèþò êáé èÝìáôá ðñïóôáóßáò ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò,, äéá÷åßñéóçò ôùí áðïññéììÜôùí êáé åîïéêïíüìçóçò åíÝñãåéáò.
Ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò åíçìÝñùóå ôïí Ãéþñãï ÄçìáñÜ ãéá ôïí åíåñãåéáêü ó÷åäéáóìü ôçò ÐåñéöÝñåéáò, êÜíïíôáò åéäéêÞ áíáöïñÜ óôçí Ýíôáîç ôåóóÜñùí ìåãÜëùí íïóïêïìåßùí ôçò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò óå ðñïãñÜììáôá åíåñãåéáêÞò áíáâÜèìéóçò, áëëÜ êáé óôçí åêðüíçóç ìåëåôþí ãéá ôçí Ýíôáîç óå áíÜëïãá ðñïãñÜììáôá, ôüóï ôùí êôçñßùí ôùí äçìüóéùí ó÷ïëåßùí, üóï êáé Üëëùí êôçñßùí ôùí ÄÞìùí êáé ôçò ÐåñéöÝñåéáò.
ÁíáöïñéêÜ ìå ôï æÞôçìá ôçò äéá÷åßñéóçò ôùí áðïññéììÜôùí, êïéíÞ Þôáí ç åêôßìçóç üôé ç ÄõôéêÞ ÅëëÜäá,-üðùò êáé ïé ðåñéóóüôåñåò ðåñéï÷Ýò ôçò ÷þñáò- õóôåñåß óçìáíôéêÜ óôá æçôÞìáôá ôçò åðáíÜ÷ñçóçò, ôçò áíÜêôçóçò õëéêþí, ôçò áíáêýêëùóçò êáé ôçò êïìðïóôïðïßçóçò. ÐáñÜ ôç èÝóðéóç íÝïõ íïìïèåôéêïý ðëáéóßïõ ãéá ôç äéá÷åßñéóç ôùí áðïññéììÜôùí (ÅÓÄÁ) êáé ôçí áíáêýêëùóç, õðÜñ÷åé ìåãÜëç êáèõóôÝñçóç óôçí ðñïþèçóç êáé õëïðïßçóç óõãêåêñéìÝíùí ðñïãñáììÜôùí, êõñßùò áðü ôïõò ÄÞìïõò.
Ï Õö. ÐåñéâÜëëïíôïò óõíå÷Üñç ôïí ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ãéá ôéò ðñùôïâïõëßåò ôïõ ãéá ôç ìåßùóç ôçò ðëáóôéêÞò óáêïýëáò êáé ôùí ðëáóôéêþí ìéáò ÷ñÞóçò, õðïãñáììßæïíôáò üôé åßíáé áðáñáßôçôç ç õéïèÝôçóç åíüò âéþóéìïõ ìïíôÝëïõ áíÜðôõîçò óôïí åèíéêü óôñáôçãéêü ó÷åäéáóìü, åíþ, ôÝëïò, Ýèåóå æçôÞìáôá ïñèÞò äéá÷åßñéóçò ôùí õäÜôùí, êáèþò êáé ôï èÝìá ôçò ðñïóôáóßáò ôïõ Ðáôñáúêïý êáé ôïõ Êïñéíèéáêïý Êüëðïõ.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις και πάλι στο προσκήνιο»
-Κύριε Κατσιφάρα, υπάρχει μέλλον για το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ, ή μήπως η υπόθεση της κεντροαριστεράς κατοικεί πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ; Σας ρωτάω για έναν επιπλέον λόγο. Υπήρξατε το πλέον επιφανές παράδειγμα πασοκογενούς που συνεργάστηκε εκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι σε όλους γνωστή και η πολιτική ταυτότητα αλλά και ο ακηδεμόνευτος, αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της παράταξής μας. Άλλωστε, η ίδια ακριβώς πολιτική προσέγγιση υπήρξε και στην Κρήτη. Πάλι με αστερίσκους, με γκρίνιες ενδεχομένως, αλλά με σαφή πολιτική στόχευση. Να μην χαθεί ο προοδευτικός προσανατολισμός της Περιφέρειας. Εδώ δυστυχώς, υπήρξαν πρόθυμοι που σήμερα είτε περιφέρουν το θεσμικό τους ρόλο ως βαστάζοι της περιφερειακής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αφού έχασαν τον προσωπικό τους στόχο, είτε ως μετανοούντες που θέλουν να ηγηθούν της προοδευτικής παράταξης σε επίπεδο περιφέρειας. Και οι δύο κατηγορίες προθύμων έχουν πάρει και θα συνεχίσουν να παίρνουν τις κατάλληλες απαντήσεις από τον προοδευτικό κόσμο. Μπροστά μας είναι ο δρόμος, άλλωστε. Και αυτός ο δρόμος, έχω τη βαθιά πεποίθηση, ότι θα βρει τις προοδευτικές δυνάμεις πάλι στο προσκήνιο.


ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

55 ασθενείς εκπέμπουν SOS!

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της έλλειψης αίματος για ακόμη ένα καλοκαίρι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Την ώρα που η ζωή τους «κρέμεται» από την τακτική μετάγγισή τους σε αίμα καλούνται να… αντέξουν! Για πόσο όμως, όταν εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι και κυρίως, τον Αύγουστο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της έλλειψης αίματος, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.

Δυστυχώς, κανείς μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο της επιβίωσης 55 και πλέον θαλασσαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δίνοντας τέλος στην αγωνία τους.

Σε νέα του παρέμβαση ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκπέμπει για ακόμη μία φορά SOS, επισημαίνοντας πως οι όποιες προσπάθειές του να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έπεσαν στο κενό!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «για μία ακόμη φορά σε λιγότερο του ενός μήνα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να αναφερθεί στο πρόβλημα των ελλείψεων αίματος, μία κατάσταση η οποία εξακολουθεί να υφίσταται θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των θαλασσαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Π.Γ.Ν.Π.

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, 55 συμπάσχοντες παραμένουν χωρίς μετάγγιση λόγω αναβολών για διάστημα οκτώ με δέκα ημέρες. Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ο Αύγουστος από μόνος του είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω διακοπών και αδειών. Επιπλέον λόγω του covid, πολλοί αιμοδότες αποκλείονται από την αιμοδοσία λόγω νόσησης. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Κέντρο Αίματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με έναν από τους τοπικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Αχαΐας, ώστε να συνδράμει με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους πάσχοντες από θαλασσαιμία.

Ύστερα από δική μας παρέμβαση και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου προσφέρονται να μας στηρίξουν εμπράκτως με μονάδες αίματος.

Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π Ρίου όσο και οι θεράποντες ιατροί των πασχόντων.

Για λόγους πιθανών γραφειοκρατίας τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά να γινόμαστε μπαλάκι όσων εμπλέκονται και αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει και έχει γίνει ο εφιάλτης όλων μας».

 

ΟΛΓΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ…

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Όλγα Κανελλοπούλου μιλώντας στη «Γ», επισημαίνει πως τα περιθώρια για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς κάθε καλοκαίρι είναι ασφυκτικά και αναρωτιέται «ποιος συμμερίζεται την αγωνία μας;  Αναλάβαμε την πρωτοβουλία σαν Σύλλογος να βρούμε μία προσωρινή λύση απευθυνόμενοι σε αιμοδοτικό σύλλογο της περιοχής μας, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημά μας να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Κι ενώ ενημερώσαμε για την εξέλιξη αυτή το Κέντρο Αίματος περιμένουμε ακόμη μία απάντηση για το αν μπορεί ή όχι να γίνει δεκτή η προσφορά αυτή. Προσωπικά μεταγγίστηκα τελευταία φορά στις 29 Ιουλίου και ενώ έπρεπε ήδη να έχω υποβληθεί σε μετάγγιση με ενημερώνουν πως θα είμαι τυχερή αν υπάρχει αίμα τη Δευτέρα. Κι όλα αυτά ενώ και οι τακτικές μας μεταγγίσεις γίνονται μετ’ εμποδίων, καθώς επί της ουσίας υπομεταγγιζόμαστε. Ο ρόλος μας δεν είναι να λύσουμε το πρόβλημα του συστήματος και της λειτουργίας του, αλλά να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στον εφιάλτη που ζούμε», τόνισε.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιπτάμενα χαλιά, μαγεία και μυστήριο  

Η παράσταση  «Αλαντίν the show» κάνει «στάση» στο Royal Theater στις 26 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια, ζωντανεύει  σε μια θεαματική θεατρική παράσταση και έρχεται και στην Πάτρα την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 8.45 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Royal Theater. Πρόκειται για την παράσταση «Αλαντίν the show», ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα μαγικά χαλιά, εναέριους ακροβάτες, μυστηριώδεις μάγους, circus performers και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «ταξιδεύουμε στη μακρινή Ανατολή, πετάμε πάνω στο μαγικό χαλί, γνωρίζουμε και γινόμαστε φίλοι με το Τζίνι, χορεύουμε και τραγουδάμε για τη χαρά της ζωής. Μια παράσταση, που μας μιλάει για τη μαγεία που κρύβουμε μέσα μας και τη δύναμη της φιλίας και της καλοσύνης  Ένα έργο της Παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχει συγκινήσει και εξάψει την ανθρώπινη φαντασία, σε μία θεατρική υπερπαραγωγή που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Μια παράσταση που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση και μιλά για την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος.

Ένα παραμύθι, βγαλμένο μέσα από τις Χίλιες και μια νύχτες, που με τη μαγεία και την αστερόσκονη της Ανατολής, μας θυμίζει ότι αν πιστέψουμε στον εαυτό μας, τα πάντα μπορούν να συμβούν!».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Δανάη Πανά

Χορογραφίες: Λευτέρης Κωνσταντίνου

Ακροβατικές χορογραφίες: Daniel Arrando

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Sound design: CatLeap Sounds (Τσεσμελόγλου Δημήτρης)

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσούλα Μπουγιουκλή

Υπεύθυνος Κατασκευής Σκηνικών: Αλέξανδρος Παπαϊωακείμ

Επιμέλεια Μαγικών: Λένιος Καραμελένιος

Παραγωγή: Kolossaion Productions, Θέατρο του Βορρά

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δαλλές, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Όλια Μήτσιου, Σάββας Τραπεζάνογλου, Ευτυχία Ψωμά, μαζί η circus performer Στέλλα Δροσινού και οι ακροβάτες Χριστίνα Γιαννιώτη και Λουσία Λονέγκρο.

Tιμή προπώλησης: 11€. Τιμή εισιτηρίου: 13€

Εισιτήρια προπωλούνται στο https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/alantin/

και στα Royal Theater, Γωνιά του Βιβλίου, Φάρος Εν Πάτραις, οπτικά Καραμούζης, Café Bistro Queen.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα