Connect with us

Παναχαϊκή

Διά πυρός και σιδήρου (Ολο το ρεπορτάζ του Διαγόρα και της Παναχαϊκής)

Published

on

Η Παναχαϊκή πέρασε δύσκολο απόγευμα στα Βραχνέικα αλλά πήρε την πρόκριση για το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας με 1-0 τον Διαγόρα

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ 

ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλοι το γνώριζαν ότι η Παναχαϊκή δεν θα είχε καθόλου εύκολο απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο των Βραχνεΐκων και για να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Διαγόρα θα έπρεπε να «ματώσει».

Αυτή τελικά ήρθε χάρης στο όμορφο γκολ που πέτυχε στο 39’ ο Άγγελος Χαντί δίνοντας έτσι στους κοκκινόμαυρους το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Κάλαϊτζιτς γνώριζε ότι το έργο του δεν θα είναι εύκολο, πόσω μάλλον σε ένα γήπεδο που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα που αποφεύγει γενικώς να αγωνίζεται η κοκκινόμαυρη ομάδα. Όμως η Παναχαϊκή θα βρει στον δρόμο της αρκετά τέτοια γήπεδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και καλό θα είναι να το συνηθίζει…

ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Αν και ο Διαγόρας με το «καλημέρα» απείλησε την εστία του Αθανασόπουλου με ωραίο διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρή η Παναχαϊκή στη συνέχεια στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Οι κοκκινόμαυροι προσπαθούσαν να βρουν τους διαδρόμους έτσι ώστε να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και στο 36’ ο Χαντί τροφοδότησε τον Καρακλάγιτς ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Διαγόρα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο δραστήριος Χαντί βρήκε δίχτυα όταν με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Μικέ.

Ο Διαγόρας ένα λεπτό πριν η διαιτήτρια Αντωνίου σφυρίξει τη λήξη έκανε την εμφάνισή του στα καρέ της Παναχαϊκής με τον Αλεξανδρή να μην μπορεί να νικήσει τον Αθανασόπουλο που κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.

ΜΙΛΗΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν με την πλάστιγγα να γέρνει προς τον Διαγόρα. Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς βλέπει τους ποδοσφαιριστές του έναν- έναν να τραυματίζονται και αναγκάζεται να κάνει αλλαγές. Πολίτης, Παπαχρονόπουλος και Στασινόπουλος κατά τη διάρκεια του αγώνα ζήτησαν αλλαγή.

Στο 50’ η Παναχαϊκή απείλησε για τελευταία φορά την εστία του Μικέ όταν ο Χαντί έβγαλε ωραία κάθετη στον Στεργίδη με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Από κει και πέρα το συγκρότημα του Ανδρέα Ζήκου πήρε τα ηνία μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Στο 57’ ο Καλλιτσουνάκης βρήκε τον Θόδωρο Βλασόπουλο που σούταρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 63’ ο Γεωργαντόπουλος πραγματοποίησε το σουτ με την μπάλα ξανά να περνάει εκτός.

Στο 72’ μεγάλη στιγμή για τον Διαγόρα με τον Αλεξανδρή να κάνει την κεφαλιά και τον Αθανασόπουλο να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση.

Οι δύο προπονητές έχουν αρχίσει και κάνουν αρκετές αλλαγές έτσι ώστε ο καθένας να κερδίσει κάτι από την εν λόγω αναμέτρηση.

Στο 87’ φοβερό σουτ του Γεωργαντόπουλου, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με τους κοκκινόμαυρους να απομακρύνουν. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους Βραχνιώτες και στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Η Παναχαϊκή πήρε την πρόκριση όμως ο Διαγόρας «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τους «μπλε» να κοιτούν… στα μάτια τον αντίπαλό τους.

Κάρτες: 17’ Σταυρόπουλος, 34’ Καλλιτσουνάκης, 85’ Παπαδόπουλος, 89’ Γεωργαντόπουλος/25’ Σμίλτος, 65’ Αθανασόπουλος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ (Α. Ζήκος): Μικές, Βλασόπουλος Ν. (91’ Καϊμακάς), Δημόπουλος, Σιδέρης, Καπετανάκης, Καλλιτσουνάκης, Βλασόπουλος Θ. (81’ Παπαδόπουλος), 8. Σαρρής (81’ Καραμπούλας), Αλεξανδρής, Γεωργαντόπουλος, Σταυρόπουλος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζ. Κάλαιτζιτς): Αθανασόπουλος, Πολίτης (71’ λ.τ. Γούλας), Στασινόπουλος (67’ λ.τ. Μπελεζάκης), Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Παπαχρονόπουλος (87’ λ.τ. Αγκαράι), Κωνσταντακόπουλος, Στεργίδης (67’ Μπουρλάκης), Χαντί, Καρακλάιτς (87’ Αλεξόπουλος), Κυβελίδης.

 

Τα είπαν Π. Σταθάκης-Π. Παπαδόπουλος

Εγκάρδια συνομιλία είχαν μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού Διαγόρας-Παναχαϊκή, ο επικεφαλής Πέτρος Σταθάκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας των Βραχνεΐκων, Περικλής Παπαδόπουλος. Οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα, με τον δεύτερο να του αναφέρει πως «ό,τι χρειαστεί η Παναχαϊκή, οι ιθύνοντες τον Διαγόρα θα είναι δίπλα στην κοκκινόμαυρη ομάδα, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία, τόσο στη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας όσο και στο πρωτάθλημα».

 

Σταθερός ο Μ. Μικές, βρήκε «κέρβερο» ο Διαγόρας

Τι κι αν ο Μάριος Μικές αγωνίστηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του, δεν είχε καθόλου άγχος, αντίθετα τα πήγε περίφημα όταν χρειάστηκε να επέμβει, είχε πολλές καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, διηύθυνε με «μαεστρία» την αμυντική του γραμμή και δεν ήταν λίγες οι φορές, που όταν χρειάστηκε τους… έβαλε τις φωνές! Έτσι οι ιθύνοντες τον Διαγόρα αλλά και ο προπονητής Ανδρέας Ζήκος «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς βρήκαν «κέρβερο» για αρκετά χρόνια.

 

Δεν «πετά στα σύννεφα» παρά την πρόκριση!

Ο Σέρβος τεχνικός της Παναχαϊκής Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης για την πρόκριση απέναντι στον Διαγόρα

Η σοβαρότητα που διακρίνει τον προπονητή της Παναχαϊκής Ζέλικο Κάλαϊτζιτς φάνηκε και μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού με τον Διαγόρα, καθώς στις δηλώσεις του εμφανίστηκε προσγειωμένος και δεν έδειξε να «πετά στα σύννεφα», παρ ότι η κοκκινόμαυρη ομάδα πήρε την πρόκριση από τον Διαγόρα.

Μιλώντας στους εκπροσώπου του Τύπου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής της Παναχαϊκής τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επιτυχία, καθώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο και περιμέναμε. Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι όπου φάνηκε ότι ο Διαγόρας είναι πολύ καλή ομάδα και για αυτό με ικανοποίησε η απόδοση των ποδοσφαιριστών μου και έμεινα ευχαριστημένος από αυτούς». Και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στην αναμέτρηση, ωστόσο καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε σημαντικά».

«ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΑΣΑ»

Ερωτώμενος τι έφταιξε και η Παναχαϊκή υποχώρησε μετά τη μια ώρα αγώνα, είπε: «Αυτό που έβλεπα, έγιναν αναγκαστικές αλλαγές και για αυτό οι παίκτες οπισθοχώρησαν, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο. Άλλο ένα πρόβλημα που διαπίστωσα ήταν ότι δεν είχαμε τη σωστή πάσα, αν την είχαμε θα βγαίναμε πιο γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι μας έλειψε, ωστόσο συνεχίζουμε, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα και γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος μας και δουλεύουμε για αυτόν».

«ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ»

Ερωτώμενος για το θέμα του γηπέδου ανέφερε: «Είπα στους παίκτες μου ότι δεν θέλω δικαιολογίες περί γηπέδου, σε έναν αγώνα με αυτές τις συνθήκες». Ερωτώμενος τέλος για το αν ήταν μάθημα για τους ποδοσφαιριστές η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αναμέτρηση, τόνισε: «Αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής, μιας και αυτές τις συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε κι όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Και το λέω αυτό διότι σε αγώνες σαν τον σημερινό (σ.σ. χθεσινό) θα βρούμε αντιπάλους, που θα έχουν περισσότερα κίνητρα για να μας κερδίσουν».

 

«Έχει μέταλλο η Παναχαϊκή, εμείς μεγαλώνουμε»

Ο προπονητής του Διαγόρα, Ανδρέας Ζήκος τοποθετήθηκε τόσο για την Παναχαϊκή όσο και για την ομάδα του

Ο προπονητής του Διαγόρα Ανδρέας Ζήκος δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και εξήρε την Παναχαϊκή η οποία σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να «σταθεί στα πόδια» της, δίνοντάς της συγχαρητήρια για την πρόκριση. Αντίθετα για την ομάδα του είπε πως «εμείς μεγαλώνουμε…». Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Αιτωλοακαρνάνας στην καταγωγή τεχνικός ανέφερε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσουμε σαν ομάδα. Δεν μένω στο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να κριθεί υπέρ της Παναχαϊκής όπως και έγινε ή κάλλιστα υπέρ του Διαγόρα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και να πάμε το ματς στην παράταση». Και πρόσθεσε: «Το πρώτο ημίχρονο σήμερα ήταν μοιρασμένο, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαμε την κατοχή καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύω μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα η Παναχαϊκή θα είναι έτοιμη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Παναχαϊκή που παρότι άργησε να δημιουργηθεί, προσπαθεί να ετοιμαστεί ακόμα, κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να πάρει ισάριθμες προκρίσεις εκτός έδρας». Καταλήγοντας είπε: «Αυτό λέει πολλά για το μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα. Εμείς μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Βγάζουμε υγεία, αποκτάμε προσωπικότητα και δημιουργούμε ένα μέταλλο για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που έρχεται. Να προσευχηθούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί οι ποδοσφαιριστές από τις πολλές προπονήσεις κουράζονται».

 

Οι φίλαθλοι μετέτρεψαν σε Αγυιά τα Βραχνέικα

Η πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα (μετά από 18 μήνες πανδημίας), έφερε αρκετό κόσμο χθες στο γήπεδο των Βραχνεΐκων. Οι φίλαθλοι της κοκκινόμαυρης ομάδας έδωσαν βροντερό «παρών», ενισχύοντας με τη φωνή τους την ομάδα τους να φτάσει στην νίκη-πρόκριση, καθώς μετέτρεψαν γωνιά του γηπέδου πίσω από την εστία του τερματοφύλακα Χρήστου Αθανασόπουλου σε σκεπαστή Αγυιάς, τραγουδούσαν ανελλιπώς και συνάμα πανηγύρισαν έξαλα το τέρμα του Χαντί στο 40ο λεπτό. Χαρακτηριστικό είναι πως με την επίτευξη του τέρματος, αλλά και νωρίτερα είχαν ανάψει και καπνογόνα, δείχνοντας έτσι ότι τη φετινή χρονιά δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από τα γήπεδα, όπου θα παίξει αντίπαλος η Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

 

Αυστηρά τα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. στο γήπεδο του Διαγόρα

Αυστηρά ήταν τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν και τα κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού του Διαγόρα με την Παναχαϊκή, καθώς από το μεσημέρι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στο πόστο τους και δεν άφηναν να περάσει τον δρόμο που οδηγούσε στο γήπεδο ούτε… κουνούπι. Το ίδιο δε συνέβαινε και κατά την είσοδο των φιλάθλων των δύο ομάδων στις κερκίδες, αλλά και πέριξ του γηπέδου με τους ένστολους να παρατηρούν το οτιδήποτε. Για την ιστορία, στο ματς βρέθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ, τέσσερα περιπολικά, καθώς και ομάδα ΟΠΚΕ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, που ήρθε για να συνδράμει.

 

Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΌΜΙΛΟΣ

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου – Ολυμπιακός Βόλου 2-1 παρ.

Εδεσσαϊκός – Κοζάνη 1-3

ΑΕ Λευκίμμης – Απόλλων Πόντου 2-1 παρ.

Ποσειδών Μηχανιώνας – Λεβαδειακός 0-5

Καραϊσκάκης Άρτας – Ξάνθη 0-2

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΛ 0-3

Πιερικός – Ηρακλής 1-2

Θησέας Αγριάς – Πανσερραϊκός 2-2, 2-4 πεν.

ΠΟ Φήκης- Νίκη Βόλου 0-1

Παναγρινιακός – Τρίκαλα 0-2

ΝΠΣ Βέροια – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1 παρ

Εθνικός Σοχού – ΑΟ Υπάτου 0-1

Θεσπρωτός – Αλμωπός Αριδαίας 1-2

ΝΟΤΙΟΣ ΌΜΙΛΟΣ

ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα 1-1, 3-4 πεν.

ΠΑΟ Ρουφ – Εργοτέλης 0-3

ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΕ Κηφισιάς 1-2

Εθνικός – Προοδευτική 2-2, 2-4 πεν.

Καλλιθέα – ΑΟ Επισκοπής 2-1 παρ

Άρης Σούδας – Διαγόρας Ρόδου 0-1

Γιούχτας – ΑΟ Αγίου Νικολάου 1-2 παρ.

ΓΣ Ηλιούπολης – Αστέρας Βλαχιώτη 2-0

Διαγόρας Βραχνεΐκων – Παναχαϊκή 0-1

Τετάρτη 29/9

Αιγάλεω – ΠΑΕ Χανιά

Ροή ειδήσεων

Advertisement