Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Έρχεται στην Πάτρα το «Welcome Through Football»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πόλη μας θα επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο παιδιά μεταναστών σύμφωνα με πληροφορίες του Gnomip.gr, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του European Football for Development Network “Welcome Through Football”.

Μια καινοτόμο κοινωνικό project το οποίο έρχεται στην Πάτρα από την ΑΕΚ μέσω του Ατλαντα στο οποίο μαζί θα συμμετέχουν και θα συνεργαστούν από κοινού και κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Νιούκαστλ, η Έβερτον, η Βέρντερ Βρέμης, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Γκενκ, η Μπενφίκα κι η Χαρτς.

Το «Welcome Through Football» υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα ημερήσιο ποδοσφαιρικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόσφυγες, ηλικίας 7-25 ετών. Έχει διάρκεια δώδεκα εβδομάδες το χρόνο για τρία χρόνια και αποτελεί δημιούργημα του UEFA Foundation, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, μέσω του ποδοσφαίρου.

Το EFDN και οι συμμετέχουσες ομάδες θα αναπτύξουν και θα δοκιμάσουν μια ευρωπαϊκή μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για να προσεγγίσει πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο να τους ενεργοποιήσει σωματικά και κοινωνικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement