Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Αγώνες Kiteboarding στην Πλαζ από τον ΙΑΣΩΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

istioploia iason

Μικρή γεύση από τις εικόνες που θα δούμε το Σεπτέμβριο του 2022 στη Ναύπακτο, με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Kite που έχει αναλάβει ο ΙΑΣΩΝ, πήραν οι Πατρινοί το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Με διεθνείς συμμετοχές και αθλητές από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο μοναδικός για φέτος στην Ελλάδα αγώνας Αετοσανίδας, στις κατηγορίες KiteFoil και TwinTip. Νικητής αναδείχτηκε ο Τσέχος Vojta Koska, με την τριάδα να συμπληρώνεται με δύο αθλητές του ΙΑΣΩΝ, το Γιώργο Αργυριάδη στη δεύτερη θέση και το Δημήτρη Μαραμενίδη στην τρίτη θέση. Τις εντυπώσεις κέρδισε η μοναδίκή γυναίκα που μετείχε στη πολύ απαιτητική κλάση KiteFoil, η Βικτωρία Κανελλοπούλου. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της κατηγορίας TwinTip, στην οποία μετείχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανήλικος αθλητής, ο 13χρονος αθλητής του ΙΑΣΩΝ Παναγιώτης Αργυριάδης.

Μετά από την απραξία του Σαββάτου λόγο έλλειψης αέρα, η Κυριακή χάρισε ιδανικές συνθήκες για Foil με ανέμους από 8 έως 15 knots, στην πλαζ της Πάτρας που φιλοξένησε την εκδήλωση. Με ενθουσιαμό υποδέχτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, την ανακοίνωση της διοργάνωσης από τον ΙΑΣΩΝ, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Formula Kite, της Ολυμπιακής κατηγορίας του Kiteboarding. Υπενθιμίζουμε πως για την Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024, το Kiteboarding έχει επιλεγεί ώς ένα από τα ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα και μάλιστα με δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ανδρών και γυναικών).

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement