Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεμιστοκλέους – Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου – Ποια η διαδικασία για τους δικαιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού, με τη διαδικασία να αφορά τους υγειονομικούς και όσους πολίτες είναι άνω των 60 ετών .

«Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους ανήκουν στις παράπανω κατηγορίες και παράλληλα έχουν κλείσει 6 μήνες που έχουν εμβολιαστεί με την 2η δόση», διευκρίνισε το πρωί της Τετάρτης (29/9) μιλώντας στοπν ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ποια η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι

Παράλληλα, είπε ότι δεν θα αποστέλλεται SMS σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για την τρίτη δόση, καθώς θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα ή στα φαρμακερία.

«Η λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», σημείωσε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται με το εμβόλιο της Pfizer. «Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson», υπογράμμισε.

Το σκεπτικό για τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Θυμίζουμε ότι στην τρίτη δόση του εμβολίου αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη ενημέρωση της Δευτέρας (27/9) η καθηγήτρια επανέλαβε ότι το σκεπτικό για την τρίτη δόση στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση αντισωμάτων μετά τους έξι μήνες.

Όπως ξεκαθάρισε, η σύσταση είναι να χορηγείται η τρίτη δόση μετά από έξι μήνες με μοναδική εξαίρεση τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να γίνει ακόμα και έναν μήνα μετά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστική απέναντι στους γονείς, αναφορικά με το ζήτημα της γονιμότητας των νέων, καθώς η συζήτηση για τα εμβόλια στους κάτω των 18 ετών ολοένα και εντείνεται.


Ροή ειδήσεων

Advertisement