Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H Δημοτική αρχή καλεί τους βουλευτές σήμερα στο Αίγιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει… παντιέρα για ΕΒΟ και Σχολή Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας -αναβολή επίσκεψης της υπουργού Νίκης Κεραμέως στην Πάτρα και αδυναμία ορισμού ραντεβού, στην Αθήνα, με τους φορείς της πόλης- ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στο Αίγιο για το θέμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας.

«Πλήττεται η Αιγιάλεια από παντού!» σχολίασε χθες η πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου η οποία, μέσα απο το Ράδιο Αίγιο σχολίασε ως «ατόπημα» την απόφαση του προέδρου του ΕΑΠ Οδυσσέα Ζώρα επιρίψει ευθύνες στον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για την ακύρωση της επίσκεψης της Υπουργού στην Πάτρα.
«Δικαίως αντέδρασε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας (σ.σ. ο κ.Καλογερόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΑΠ να ασχολείται μόνο με τα του οίκου του…)» ανέφερε χθες η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλώντας την κ.Κεραμέως «να εξηγήσει επιτέλους γιατί παίρνει το τμήμα από την περιοχή».
Μάλιστα, όσον αφορά στο τμήμα Φυσικοθεραπείας, ο βουλευτής, Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την παραμονή του στο Αίγιο και παραθέτοντας το σύνολο των επιχειρημάτων, αλλά και την πάνδημη επιθυμία του συνόλου των πολιτών της Αιγιάλειας.
ΚΑΙ Η ΕΒΟ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλλιεργείται τα τελευταία 24ωρα κλίμα «καμένης γης» καθώς, εκτός από το θέμα με την αποχώρηση της Σχολής Φυσικοθεραπείας, κυριαρχούν οι προβλέψεις και για άλλες δυσμενείς εξελίξεις στην Αιγιάλεια: Απολύσεις και λουκέτο στην ΕΒΟ και κυβερνητική αδιαφορία για τη γένεση ενός νέου ‘σταφιδικού’, εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής παραγωγού φέτος.
Τα δύο αυτά θέματα, ΕΒΟ – Σχολή Φυσικοθεραπείας, συζητούνται εκτάκτως σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο (θα συνεδριάσει ώρα 7.30μ.μ. στο «Πολύκεντρο» Αιγίου) όπου έχουν κληθεί και οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Ήδη ο υφυπ. Ανδρέας Κατσιανιώτης αλλά και οι βουλευτές κ.κ. Τσιγκρής και Φωτήλας έχουν παρέμβει για το θέμα της ΕΒΟ, ζητώντας ενημέρωση για την τύχη του εργοστασίου και το θέμα με τις απολύσεις.
Το θέμα της ΕΒΟ φαίνεται οτι περιπλέκεται μετά την αποχώρηση του Αλκιβιάδη Στεφανή από το Υπουργείο Άμυνας και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Χαρδαλιά.
«Τι γίνεται με το εργοστάσιο, πάει για κλείσιμο; Το μέλλον του δεν προδιαγράφεται ρόδινο! Το Αιγίο αφήνεται στη μοίρα του…» σχολίασε με νόημα η κ. Αναγνωστοπούλου. Σχετική παρέμβαση έγινε και από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.
ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ…
Στελέχη της τοπικής ΝΔ αναμένουν πάντως την παρουσία βουλευτών στην σημερινή σύσκεψη στο Δημ. Συμβουλιο, πιέζοντας ωστε να υπάρχει πολιτική κάλυψη των κινητοποιήσεων Δήμου – Φορέων για το θέμα της Φυσικοθεραπείας.
Η ακύρωση της επίσκεψης της κ.Κεραμέως στην Πάτρα δεν μπορεί να χρεωθεί ούτε στο Δήμαρχο ούτε στους φορείς που δίνουν αγώνα εδώ και μια διετία περίπου για το θέμα, εκτιμάται από την τοπική ΝΔ.
Eκ μέρους της Δημοτικής αρχής, η Μαρία Σταυροπούλου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοίκησης υπενθύμισε – ενόψει και της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου – ότι «όποιος συστρατεύεται μαζί μας, είναι φίλος της πόλης!». Απευθύνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο προς τους κυβερνητικούς παράγοντες να είναι παρον -για μια ακόμη φορά- σήμερα στο Αίγιο.
Για το θέμα της σχολής Φυσικοθεραπείας έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 8/10 με τη συμμετοχή του συνόλου των Δημοτικών Παρατάξεων και τοπικών επιστημονικών φορέων και συλλόγων.
TO EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΟ
Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά τα τελευταία δυσάρεστα νέα με τις απολύσεις 36 συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ που ουσιαστικά παραλύει κάθε παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου και δείχνει περίτρανα ότι όλα όσα έλεγε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας εδώ και δυο χρόνια δεν είχαν αντίκρισμα, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου απαιτεί να μη γίνουν οι απολύσεις των 36, να δοθούν νέα προϊόντα, νέες συμβάσεις, στήριξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, νέες θέσεις εργασίας αλλά πάνω απ’ όλα να ενταχθούν τα ΕΑΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να διατηρηθεί ο καθαρός Δημόσιος χαρακτήρας της Αμυντικής Βιομηχανίας.
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΒΟ
Παρέμβαση έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέροντας πως «η λειτουργία του εργοστασίου βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο μετά τις απολύσεις των 36 συμβασιούχων. Οι νέες παραγγελίες που εξαγγέλθηκαν πανηγυρικά αλήθεια που βρίσκονται; Δύο φορές το Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Στεφανή τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2021 ήρθε στο Αίγιο και μιλούσε για μεγάλες επιτυχίες και κυρίως για νέες δουλειές. Σήμερα αντί να έρθουν οι νέες δουλειές στην περιοχή της Αιγιάλειας, ήρθαν απολύσεις. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε και πως αντιδρούμε;
Ανησυχούμε, γιατί καμία σοβαρά συντονισμένη πρωτοβουλία σωτηρίας, ενωτική – μαζική δεν αναλήφθηκε από κανέναν φορέα.
Η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης υπάρχουν; Οι βουλευτές είναι εδώ;».

Ροή ειδήσεων

Advertisement