Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Λίφτινγκ» στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Κάτω Αχαΐα, όπου από χθες πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση δωρεάν rapid test στον γενικό πληθυσμό, βρέθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Ο κ. Καρβέλης πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο (Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»), όπου γίνονται οι δειγματοληψίες και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και την προσέλευση του κοινού.

«Στόχος μας από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι να ενισχύουμε τις υποδομές μας στην ύπαιθρο. Για εμάς οι ανάγκες της περιφέρειας κατέχουν εξίσου μεγάλη σημασία με αυτές των αστικών κέντρων», ανέφερε ο κ. Καρβέλης, συμπληρώνοντας: «Δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτό. Οι σκέψεις για την αναβάθμιση των υγειονομικών παροχών στην περιφέρεια είναι πολλές, μερικές από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί και φυσικά, πάντα δίπλα μας σε όλες μας τις προσπάθειες θέλουμε να έχουμε την τοπική κοινωνία».
Τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ συνόδευε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία. «Πραγματικά, κ. διοικητά πρόκειται για μια από τις σημαντικές παροχές που μας προσφέρετε, δεδομένου του επιδημιολογικού φορτίου αλλά και των χιλιομετρικών αποστάσεων που έκαναν οι δημότες μας για να υποβληθούν στα τεστ». Συμπλήρωσε ο κ. Μυλωνάς.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν χθες θα γίνονται στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δωρεάν από τις 09:00 έως 16:00, ώστε να δύνανται να εξεταστούν και οι μαθητές, μετά το πέρας των σχολικών τους μαθημάτων. Η διαδικασία θα γίνεται με rapid test από τα επιστημονικά στελέχη του ΕΟΔΥ.
Στόχος της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η υγειονομική επαγρύπνηση σε όλη την Αχαΐα προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα τα κρούσματα, και δη τα μη συμπωματικά, για την αποφυγή της διασποράς της νόσου και την αναχαίτιση της πανδημίας.
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Εν συνεχεία ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες πλήρους ανακαίνισης των χώρων με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ από τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά η υγειονομική υποδομή. Ο κ. Καρβέλης συνομίλησε με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας Τάσο Γιακουμή για την εξέλιξη των εργασιών, τονίζοντας ότι θα δρομολογήσει και δεύτερη εργολαβία, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της ανακαίνισης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement