Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άκης Σκέρτσος – Κορονοϊός: Εμβόλια και τεστ μειώνουν τα κρούσματα – Η πανδημία σε αριθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook. Ο υπουργός επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα «που βρίσκεται σήμερα η πανδημία».

Στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει για την πανδημία του κορονοϊού: «Από τις 15/8 έως την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια πτώση της τάξης του 43% στα κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια. Από περίπου 22.200 την εβδομάδα μειώθηκαν σε 12.800 κρούσματα.

Ταυτόχρονα τα εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιούνται στην επικράτεια τετραπλασιάστηκαν από περίπου 400.000 σε 1,6 εκατομμύρια την εβδομάδα, λόγω της υποχρέωσης να πραγματοποιούν 1-2 εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -και το πιο σημαντικό ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια μειώθηκε από 3,5-4% σε 0,93%».

Με άλλα λόγια, συνεχίζει ο υπουργός Επικρατείας, «πραγματοποιώντας δηλαδή 4 φορές περισσότερα εργαστηριακά τεστ εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα και ταυτόχρονα έχουμε πολύ πιο αντιπροσωπευτική επιδημιολογική εικόνα της κυκλοφορίας του ιού στον γενικό πληθυσμό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement