Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

19 χρόνια από την επιστροφή της Τιμίας Κάρας

Ξεκινούν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την 19η επέτειο από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης τιμά σήμερα και αύριο η τοπική μας εκκλησία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πανηγυρίζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης στον Ριγανόκαμπο, ο οποίος έχει τη μεγάλη χάρη και ευλογία να φυλάττει την Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Φέτος, συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ημέρα που επεστράφη η Τιμία Κάρα της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από την Γαλλική Καθολική Ιερά Μονή Hautecombe, στην Σαβοΐα.

Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας είχε γίνει με όλες τις τιμές στην Πάτρα, στις 5 Οκτωβρίου 2002, και μάλιστα είχε ψαλεί δέηση στην πλατεία Δούρου στα Σύνορα και στη συνέχεια η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στον ομώνυμο ιερό ναό στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.

Οι εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί επί Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου και οι Πατρινοί με συγκίνηση και ευλάβεια υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης, την οποία συνόδευσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα αντιπροσωπεία της Γαλλικής Καθολικής εκκλησίας.

Έτσι από το 2002 η Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών έχει την τιμή και χάρη να φυλάσσει όχι μόνο την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του Πολιούχου, Αποστόλου Ανδρέου αλλά και την Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα  ( 6.30 το απόγευμα) οπότε θα ψαλεί ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας, μοναχός της ιεράς μονής Ομπλού.

Αύριο, ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στον Ριγανόκαμπο, το πρωί θα προεξάρχει στην Θεία λειτουργία και θα μιλήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Ειρήνη στην οποία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ενώ θα ψάλλουν μέλη των Νεανικών Συντροφιών και των Κατηχητικών της ενορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο είναι ο  αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έχει και την ευθύνη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement