Connect with us

Μαγειρική

Κεφτέδες φούρνου με πατάτες

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά

½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο

1 κρεμμύδι τριμμένο

150γρ. κασέρι τριμμένο

1 κουτ. σούπας θυμάρι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες

1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού

χυμό από 1 λεμόνι

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το ψωμί σε γάλα για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει καλά. Στύβετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς. Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το ψωμί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και κάνετε ένα δεύτερο καλό ζύμωμα. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους ακουμπάτε σε πιατέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μπολ βάζετε τις κομμένες πατάτες και τις μαρινάρετε με το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι. Σκορπίζετε σε ένα μεγάλο ταψί τους κεφτέδες και βάζετε τις πατάτες ανάμεσά τους. Προσθέτετε ένα νεροπότηρο στο ταψί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τους κεφτέδες και τις πατάτες, συνοδεύοντας με μια καλή μαρουλοσαλάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement