Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα:Nέος πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βασίλης Γκοτσόπουλος 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Βασίλης Γκοτσόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας με 12 ψήφους υπέρ, 12 λευκά και ένα άκυρο.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι δια ζώσης, το Σώμα έκανε αρχικά αποδεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Κουνάβη (θα αναλάβει πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ) και στη συνέχεια η ομάδα της πλειοψηφίας αποσύρθηκε για να αποφασίσει τον υποψήφιο πρόεδρο. Με ομόφωνη απόφασή τους και τα δώδεκα μέλη της πλειοψηφίας (απουσίαζε η κα Παναγιωτοπούλου) επικύρωσαν την πρόταση του Δημάρχου, Σπύρου Μυλωνά για την υποψηφιότητα του κ. Γκοτσόπουλου. Στη συνέχεια το Σώμα συνήλθε εκ νέου και ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία, στην οποία ο κ. Γκοτσόπουλος έλαβε 12 θετικές ψήφους και εξελέγη νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Β. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Με αφορμή την εκλογή του, ο κ. Γκοτσόπουλος δήλωσε «παραλαμβάνοντας την σκυτάλη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εξαίρετο συνάδελφο και φίλο Παναγιώτη Κουνάβη, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας κ. Σπύρο Μυλωνά που με πρότεινε για το αξίωμα αυτό, καθώς επίσης και τους συναδέλφους στην Δημοτική Ομάδα που αποδέκτηκαν την πρόταση και ΟΜΟΦΩΝΑ με πρότειναν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους που στην εκλογική διαδικασία με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
Ταυτόχρονα όμως θέλω με κάθε ειλικρίνεια και αισθήματα αγάπης και κατανόησης να εκφράσω το σεβασμό μου και την εμπιστοσύνη μου και στους συναδέλφους που έκαναν μια άλλη επιλογή. Άσκησαν όπως οι ίδιοι έκριναν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Ακόμα θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες, Δυμαίες και Δυμαίους, που επί μία και πλέον δεκαετία με επιλέγουν με την ψήφο τους ως εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντάς μου έτσι την δυνατότητα να συμβάλλω με την παρουσία και την συμμετοχή μου στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψη από την πλευρά μου να μην αναφερθώ σε όλους τους προκατόχους, Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, που με τρόπο άψογο και δημοκρατικό άσκησαν τα καθήκοντά τους και συνέβαλαν με την παρουσία, την δράση και το ήθος τους στην κατοχύρωση και την διατήρηση του κύρους του ανώτατου οργάνου του Δήμου μας.
Ο Κωνσταντίνος Τούμπουλης, ο Άγγελος Στεργιόπουλος, ο Ηλίας Καραμπελιάς και ο Παναγιώτης Κουνάβης κόσμησαν με την παρουσία τους το αξίωμα αυτό και έθεσαν το πήχη ψηλά. Η παρουσία και η δράση τους στο αξίωμα αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις, αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόθεσή μου είναι να ακούω κάθε άποψη, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου και στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόθεσή μου είναι να μεριμνώ για την κατοχύρωση της ελεύθερης έκφρασης των Δημοτικών Συμβούλων, την τήρηση της τάξης και την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ως μέλη του ανώτατου οργάνου του Δήμου μας καλούμαστε να είμαστε χρήσιμοι, γόνιμοι και εποικοδομητικοί, ενώ αποτελεί καθήκον και μεριμνά μας η διατήρηση του κύρους του.
Χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε, ώστε στα μάτια και στη συνείδηση των συμπολιτών μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ο θεσμικός πυλώνας αναγέννησης και ανάπτυξης του Δήμου μας. Στόχος πολύ δύσκολος, τιτάνιος θα έλεγα, αλλά ας φροντίσουμε να μην αποδειχθεί και σισύφειος.
Με τις σκέψεις αυτές θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ σε όλους καλό υπόλοιπο θητείας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες είναι οι πολυεθνικές που δίνουν μάχη για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση της τελευταίας 10ετίας στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επί ένα εξάμηνο, από τα τέλη της άνοιξης έως και τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, κυριολεκτικά ξεψάχνιζαν τις προδιαγραφές της μεγάλης εργολαβίας των 18,3 εκατ. ευρώ που αφορά στο έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων».

Το έργο με αξία της σύμβασης το ποσό των 22,63 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, άνοιξε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου με τη μορφή του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.
Υποβλήθηκαν δύο προσφορές από ελληνικές εταιρείες, μία εκ των οποίων εκπροσωπεί την ιταλική πολυεθνική «Leitner» η οποία κατασκευάζει συρματόσχοινα και τελεφερίκ πάσης φύσης, για βουνό, πόλεις ακόμη και τελεφερίκ για γόνδολες!

Η αποσφράγιση των προσφορών επρόκειτο να γίνει την 25/11/2021, ημέρα Πέμπτη από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας.
Την τελευταία στιγμή πριν από το άνοιγμα των προσφορών, η Αυστρο-Ελβετική πολυεθνική κατασκευαστής εναέριων ανελκυστήρων “Doppelmayr”, η οποία δεν «κατέβηκε» τελικά στο διαγωνισμό, υπέβαλε ένταση στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Υποστηρίζοντας ότι η διακήρυξη της Π.Δ.Ε. ήταν «φωτογραφική», υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας.

ΕΡΓΟ… ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η εργολαβία των 18,3 εκατ. ευρώ αποτελεί τον «πυλώνα» της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ στο Χελμό (πάνω από23 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ) και θα παραμείνει πλέον σε εκκρεμότητα. Η εκδίκαση της προσφυγής της «Doppelmayr» έχει οριστεί για τις 17/12/2021.
Η Περιφέρεια, μετά την ένσταση, δεν θα μπορέσει να αποσφραγίσει τις προσφορές πριν την 17/1/2022. Τότε μόνο, αν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα, θα αξιολογηθούν οι δύο προτάσεις, αν είναι συμφέρουσες και αν περιέχονται εγγυήσεις καλής εκτέλεσης.
Στην περίπτωση που περάσει η ένσταση, ο διαγωνισμός ξεκινά από την αρχή και με την “Doppelmayr” στο παιχνίδι…

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Το έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού» είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση, ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Π.Ε.Π. (ΕΣΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Η επένδυση θα αλλάξει την εικόνα του Χελμού για τα επόμενα 30 χρόνια, με τους νέους σύγχρονους αναβατήρες και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης εργολαβίας προβλέπεται να γίνουν:
@ Αντικατάσταση του αναβατήρα ‘Αχιλλέα’ με νέο αναβατήρα, αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, με κλειστά φορεία (γόνδολες)
@ Αντικατάσταση του αναβατήρα ‘Στύγα’ με νέο αναβατήρα, αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 6 θέσεων και
@ Εγκατάσταση νέου αναβατήρα, μη αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, ο οποίος θα ονομάζεται ‘Άρτεμις ΙΙ’ με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 4 θέσεων (Νέος συρόμενος σε νέα μικρού μήκους χάραξη).

Για τους «παροικούντες τη Ιερουσαλήμ» δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολυεθνικές «Leitner» και «Doppelmayr» δίνουν τη μάχης τους, με θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα στο Χελμό! Η εξειδίκευση σε έργα βουνού είναι μεγάλη και πλέον αναμετρώνται σε πολλά μέτωπα και στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις εργολαβίες. Πίσω αλλά και… μπροστά τους βρίσκονται Έλληνες που διεκδικούν τμήμα των ελκυστικών εργολαβιών της «χρυσοφόρου» χιονοδρομίας!

ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Πρέπει να σημειωθεί ότι και στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου το οποίο συνεδρίασε πανηγυρικά, μετά την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, έγιναν ορισμένες επισημάνσεις σε σχέση με τις Τεχνικές Προδιαγραφές που είχαν αποσταλεί στην ΠΔΕ και το τελικό κείμενο της διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Εκτιμήθηκε πάντως τότε, πριν την κατάθεση των προσφορών, ότι «οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την μεγάλη επένδυση». Εκφράστηκε και η ελπίδα ότι, στα πλαίσια του διαγωνισμού, θα υπάρξει ανταπόκριση μεγάλων κοινοπραξιών προκειμένου και το τελικό τίμημα να είναι «εύλογο» με εγγυήσεις καλής εκτέλεσης του έργου.

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «NOULIKAS-LEITNER»
Η εταιρεία «Monte Noulikas» η οποία κατέθεσε πρόσφορά για το έργο, έχει μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την λειτουργία, διοικητική υποστήριξη και συντήρηση αρκετών χιονοδρομικών (Παρνασσός, Βόρα, 3-5 Πηγάδια και Σέλι). Η εταιρεία εκπροσωπεί την «Leitner» μια επιχείρηση που κατασκευάζει αναβατήρες και συστήματα αστικών μεταφορών (τελεφερίκ) αλλά και εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στην Ιταλία αλλά και διεθνώς.

Η DOPPELMAYR

Η Αυστρο-Ελβετική πολυεθνική κατασκευαστής εναέριων ανελκυστήρων “Doppelmayr” η οποία απείχε από τη διαγωνιστική διαδικασία αλλά υπέβαλε την ένσταση ακύρωσης του διαγωνισμού, μόνο κατά την τελευταία τριετία έχει κατασκευάσει περισσότερες από 15.000 παρόμοιες εγκαταστάσεις, σε 96 χώρες. Έχει κατασκευάσει τα τελεφερίκ της Πάρνηθας ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων στο Χ.Κ. Παρνασσού.

 

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ»
«Το έργο της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα θα προχωρήσει, το πολιτικό κεφάλαιο που έχει ήδη δαπανήσει η Περιφέρεια και προσωπικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης για την απεμπλοκή του πρώτου διαγωνισμού, προμήθειας του νέου εξοπλισμού, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι ήδη μεγάλο.

Εξετάσαμε με πολύ προσοχή και τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά του διαγωνισμού για τους νέους αναβατήρες, με βάση και τα διεθνή στάνταρ, προκειμένου η διαδικασία να είναι διαφανής και αδιάβλητη. Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε για λίγο την διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών ώστε να κριθούν οι ενστάσεις, είναι όμως βέβαιο ότι η Περιφέρεια δεν θα εισέλθει σε κόντρες εργολάβων και μεγάλων εταιρειών» σχολίασε στη ‘Γ.τ.Κ.’ ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και μέλος της ΑΕ ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» Φωκίων Ζαΐμης.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ στο Γ´ Αστυνομικό τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip άγνωστοι πεταξαν μολότοφ στο κτήριο και έφυγαν.

Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει ήδη αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών .

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση αγνώστων με βομβες μολοτοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γ’ Α.Τ Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες, λίγο μετά τις 05.00, πέταξαν  μολοτοφ  και τράπηκαν σε φυγή  με την ΕΛ.ΆΣ να τους αναζητά στην ευρύτερη περιοχή των ΤΕΙ.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα