Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση της «Γ» με τους προπονητές μπάσκετ Αχαΐας και Ηλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επτά μέρες απομένουν για την επάνοδο στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ της Α1 και της Α2 Κατηγορίας ΕΣΚΑ-Η που επανέρχονται μετά από ένα διάλειμμα 320 ημερών για δύο διαφορετικά πρωταθλήματα που συγκέντρωναν στην προ covid -19 εποχή την πλειοψηφία των φιλάθλων. Μια επιστροφή που θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για τους αθλητές που θα συμμετέχουν όσο και για τον κόσμο που θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μόνο εφόσον έχει εμβολιασθεί. Πάντως είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επιπλέον διευκρινίσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη επιστροφή όλων. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά τις θέσεις των προπονητών ομάδων της ΕΣΚΑ-Η:
Σε πλαισιο
1.Ποιο είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα ενόψει της επανέναρξης των τρωταθλημάτων;
2.Σε πιο τομέα  εστιάζεται η προσοχή σας ;
3.Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος ;

ΑΛΕΚΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
(Προπονητής Απολλωνιάδας)

1. Η πιο μεγάλη δυσκολία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η απουσία των αθλητών από τις προπονήσεις περισσότερο από ένα χρόνο. Δουλεύουμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, όμως πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο του εξωτερικού όπου σε καμία περίπτωση δεν «έκλεισε» ο αθλητισμός.
2. Η προσπάθεια όλων μας είναι σημαντική δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποφυγή των τραυματισμών.
3. Ο στόχος της Απολλωνιάδας είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη παραμονή δίνοντας την δυνατότητα στην πλειοψηφία των νεαρών αθλητών που διαθέτουμε να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΛΟΣ
(Προπονητής Α.Ο. Γαλήνη)

 


1. Μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας, είναι η πιο δύσκολη εκκίνηση πρωταθλήματος. Οι αθλητές σίγουρα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανέλθουν.
2. Δουλεύουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο επιθυμητό επίπεδο, θέλουμε αρκετό χρόνο. Είμαστε μια νέα ομάδα με καινούργια πρόσωπα και προσπαθούμε μέσα από τα φιλικά να είμαστε όσο το δυνατόν, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.
3. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ
(Προπονητής ΕΑΠ)

1. Η προσαρμογή λόγω της πολύμηνης διακοπής είναι το πιο δύσκολο σημείο και θα χρειασθούμε επιπλέον χρόνο να βρούμε τα πατήματά μας λόγω της πανδημίας. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μας.
2. Όλα θα καθορισθούν από τον τρόπο της προπόνησης.
3. Ο φετινός στόχος της ΕΑΠ που θα στηριχθεί σε νεανικό ρόστερ είναι η γρήγορη παραμονή εντάσσοντας παράλληλα τα νεαρά παιδιά στο ρόστερ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ
(Προπονητής Ανδραβίδας)


1. Η επανένταξη των αθλητών στην προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα μετά την μακρόχρονη απουσία από τα γήπεδα λόγω της πανδημίας.
2. Η ένταξη των πολλών νέων παικτών στην ομάδα και η δημιουργία ενός καλού κλίματος.
3. Να βγάλουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να μπορέσουμε να τερματίσουμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΝΤΗΣ
(Προπονητής Παναχαϊκού)


1. Ύστερα από σχεδόν 10 μήνες αγωνιστικής απραξίας η επιστροφή των ομάδων στην δράση θα είναι δύσκολη. Πρέπει όλοι να εστιάσουμε στην πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ώστε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο να ξανασταματήσει το πρωτάθλημα.
2. Η ομάδα μου φέτος όπως και κάθε χρόνο έχει ως στόχο να παίξει ωραίο μπάσκετ, να βελτιώσει τους νέους αθλητές και να ευχαριστηθεί το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει μαζί με πολλές ιστορικές ομάδες!
3. Ελπίζω να μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ που τόσο πολύ έχει λείψει σε όλους μας!

ΔΗΜ. ΜΑΝΤΑΣ
(Προπονητής Α.Ο. Δύμη 07)


1. Νομίζω το πιο δύσκολο πρόβλημα της επανέναρξης είναι ότι μετά από τόσο μεγάλη αποχή η επιστροφή είναι πιο δύσκολη λόγω τραυματισμών και εννοείται ότι ακόμα θα υπάρχει το πρόβλημα με τον covid-19 γιατί αν βρεθεί κρούσμα αναγκαστικά μένεις έξω κάποιο διάστημα και αγωνιστικά πας πιο πίσω. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά σε όλες τις ομάδες και να έχουμε υγεία πάνω από όλα.
2. Η προσοχή μας εστιάζετε σε κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε την καλή πορεία και δουλεύουμε καθημερινά για αυτό. Νομίζω εάν είμαστε όλοι υγιείς θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο.
3. Όπως έχω πει πάλι στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί. Δεν είναι εύκολο και θέλει πολλή δουλειά κι υπομονή. Εμείς θέλουμε σε κάθε ματς να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος να κάνουμε ταμείο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ
(Προπονητής ΓΕΠ Ηρακλή)


1. Δύο είναι για την ομάδα μας τα δυσκολότερα προβλήματα ενόψει της επανέναρξης των πρωταθλημάτων. Πρώτον η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των μέτρων πρόληψης που πρέπει να τηρούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεύτερον τα έργα επισκευής του παρκέ που πραγματοποιούνται και τη φετινή χρονιά στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» και δεν έχουν ακόμη τελειώσει.
2. Η προσοχή μας εστιάζεται όπως όλα τα χρόνια στις ακαδημίες με έμφαση στην ανάδειξη του ταλέντου των νέων αθλητών της περιοχής και την παροχή ευκαιριών σε όλους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.
3. Φετινός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην Α2 και να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα καθιερωθεί στις μεγάλες κατηγορίες της ΕΣΚΑΗ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΠΕΝΟΣ
(Προπονητής ΝΕΠ)


1. Kοινή διαπίστωση αποτελεί πως το πιο δύσκολο πρόβλημα μετά το μεγάλο αγωνιστικό κενό, μοιάζει να είναι η επαναπροσαρμογή αθλητών και ομάδων/οργανισμών που πρασπαθούν να βρουν τα βήματά τους, αθλητικά και διοικητικά.

2. Η ομάδα να αποκτήσει σταθερό αγωνιστικό χαρακτήρα και να δομηθεί έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι πιο ισχυρή.

3. Σε ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό της Ά1, με πολλές εκ των ομάδων να έχουν ενισχυθεί ιδιαιτέρως, οι προκλήσεις είναι ιδιαίτερες και πολλές. Κύριος στόχος της ομάδας είναι να παίξουν αρκετά τα νέα σε ηλικία παιδιά, επιτυγχάνοντας επιπλέον την παραμονή μας στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΛΙΝΤΖΗΣ
(Προπονητής Διαγόρα Βραχνεΐκων)

1. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις σε αγωνιστικό ρυθμό μετά από τόσο καιρό απραξίας, δεν μπορείς να βγάλεις εξαρχής μεγάλη ένταση στις προπονήσεις για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς και ταυτόχρονα πρέπει να επαναφέρεις τα παιδιά στην αγωνιστική φιλοσοφία που τον τελευταίο καιρό δεν υπήρχε. Όλα αυτά, βέβαια, παράλληλα με την προφύλαξη της ομάδας από τον covid-19 που ταλαιπωρεί και απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο.

2. Για τη φετινή σεζόν όσον αφορά την ομάδα μας εστιάζουμε αρχικά την προσοχή μας στο να διαφυλάξουμε την υγεία των παικτών μας όσο αυτό είναι δυνατόν ακολουθώντας τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί για τον αθλητισμό.

3. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι εστιάζουμε στην προσπάθεια να εμφανίσουμε ένα καλό πρόσωπο στο επερχόμενο πρωτάθλημα! Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και φυσικά όλο αυτό να βγαίνει μέσα από το οικογενειακό κλίμα που διέπει την ομάδα μας! Όλοι μαζί για το καλύτερο!


Ροή ειδήσεων

Advertisement