Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ενισχύστε μας με προσωπικό»

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα ενόψει της συνταξιοδότησης 40 ενστόλων στο τέλος του έτους

Published

on

 

 

 

 

Επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό, όπως επισημαίνει στην «Γ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, ενόψει του κύματος των συνταξιοδοτήσεων που επέρχεται.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίτσικα, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα συνταξιοδοτηθούν 40 περίπου αστυνομικοί και τα κενά που θα δημιουργηθούν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μεγάλα σε πολλές υπηρεσίες.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα θέμα που θα θίξουμε άμεσα στην πολιτική και φυσική ηγεσία καθώς μέχρι το τέλος του έτους σαράντα περίπου συνάδελφοί μας θα συνταξιοδοτηθούν. Είναι γεγονός ότι η Διεύθυνσή μας αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και ιδιαίτερα τα Αστυνομικά Τμήματα και το Μεταγωγών/Δικαστηρίων. Στην περίπτωση του Μεταγωγών απαιτούνται καθημερινά κατά μέσο όρο 30 συνάδελφοι ως ενισχυτική δύναμη. Δεν συνυπολογίζω την δύναμη που απαιτείται για τις έκτακτες μεταγωγές από τις φυλακές, ζήτημα που πλέον βαίνει προς επίλυση χάριν στην πολιτική βούληση της ηγεσίας. Επιπρόσθετα, έχουμε αποσπάσεις προσωπικού σε περιοχές της Ελλάδας, διαχειριζόμαστε συχνά περιστατικά ακούσιων νοσηλειών που απορροφούν πολλούς συναδέλφους καθημερινά», επισημαίνει, τονίζοντας πως χρειάζεται άμεση ενίσχυση η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας» επισημαίνει ο κ. Τσίτσικας.

Σημειώνει, επίσης, πως η μείωση κατά 6.700 οργανικών θέσεων στην Ελλάδα λόγω των μνημονίων δημιούργησε πολλά προβλήματα καθώς η περιοχή μας φαίνεται πλήρης από πλευράς οργανογράμματος ενώ οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές.

«Στην περιοχή της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας τα Αστυνομικά Τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης το ίδιο και οι υπηρεσίες ασφαλείας. Θα πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις και να ενισχυθούν οι θέσεις των υπηρεσιών της επαρχίας. Παράλληλα είναι επιτακτική η ανάγκη περισσότερων προσλήψεων στην ΕΛΑΣ γιατί τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα διογκωθεί».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας επισημαίνει ότι η τελευταία ενίσχυση με τρεις αστυνομικούς στο νομό δεν είναι ικανοποιητική. «Κατανοώ ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά θα πρέπει να αυξηθούν οι προσλήψεις μέσω των πανελληνίων εξετάσεων ώστε οι αστυνομικοί να αποκτούν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πριν ριχτούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση είναι μια επένδυση για το μέλλον».

Και καταλήγει: «Η Αχαΐα είναι μια μεγαλούπολη και θα πρέπει να ενισχυθεί με δυνάμεις, δεδομένου ότι έχει πλέον αθλητικές ομάδες στην Α΄ κατηγορία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι πύλη εξόδου προς τη Δύση ενώ καλείται να αστυνομεύσει ένα δύσκολο οδικό δίκτυο όπως η Πατρών Πύργου, ενώ θα πρέπει να δώσει έμφαση στην αστυνόμευση στις γειτονιές».

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement