Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γρ. Αλεξόπουλος:«Μακέτες με ορίζοντα 15ετίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μακέτες με ορίζοντα να γίνουν πραγματικότητα σε δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια, με κενά και ελλείψεις ακόμη και ως προς την αντιμετώπιση βασικών παραμέτρων, όπως το τρένο, χαρακτήρισε τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Πατρέων, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Με αφορμή την παρουσίαση των μελετών, στα Παλαιά Σφαγεία, ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε πως «οι Πατρινοί είδαν συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ενός Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού από τον οποίο δεν προέκυψε πρώτο βραβείο, αλλά μόνο δεύτερα βραβεία καθώς κρίθηκε ότι η κάθε μια μελέτη από μόνη της δεν δίνει ολοκληρωμένη απάντηση σε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο διαγωνισμός και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συγκερασμός των τριών μελετών για τη δημιουργία νέας μελέτης.
Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, τέθηκαν εκτός του αντικειμένου και των προβλέψεων των μελετών, η έλευση του τρένου, το θέμα των κτιρίων -με κυρίαρχο αυτό του παλαιού κτιρίου των Υπηρεσιών Λιμένα-, η Μαρίνα της Πάτρας και άλλα κυρίαρχα ζητήματα, μιας και δεν ζητήθηκε από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό να αποφανθούν επ΄αυτών.

Αντί δηλαδή η Δημοτική Αρχή της Πάτρας να αφήσει ελεύθερους τους μελετητές να σχεδιάσουν με βάση τις γνώσεις τους, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, την ιστορία, τη θέση και τις ανάγκες της πόλης, τη σχέση του παραλιακού μετώπου με τη γειτονική ζώνη της Ακτής Δυμαίων και τα παλιά εργοστάσια που πρέπει επίσης να αξιοποιηθούν ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο αφήγημα για την Πάτρα του μέλλοντος, τους υποχρέωσε να κινηθούν σε ένα καθορισμένο από αυτήν, ελλιπές πλάνο, το οποίο βασίζεται στη λογική των ατελείωτων πάρκων που είναι μεν αναγκαία και σε όλους μας αρέσουν, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που έχει ανάγκη η πόλη.

Οι Πατρινοί εν ολίγοις είδαν μακέτες που θα ενοποιηθούν κάποια στιγμή σε μια άλλη μακέτα, ενώ τους καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι αυτές οι μακέτες θα αποτελέσουν μέρος του άμεσου παραθαλάσσιου μέλλοντος της πόλης.
Δεδομένων τούτων καλό θα ήταν να ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή από κάτι που μπορεί να γίνει εντός της θητείας της και επιβάλλεται να γίνει. Ο λόγος για τον καθαρισμό της θάλασσας με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού και την επέκταση- εκσυγχρονισμό του Βιολογικού καθαρισμού, έτσι ώστε να μην βλέπουμε τους κολυμβητές μόνο στις μακέτες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού».

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement