Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης τον διέγραψε τον Μπογδάνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κωνσταντίνος Μπογδάνος… τέλος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή τα όσα έγιναν νωρίτερα στην Βουλή.

Οργισμένος ο Δένδιας με Μπογδάνο

Με οργή αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά την «σύγκρουση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη στην Βουλή αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Δένδιας, με την παρέμβασή του αυτή έβαλε… τελεία και παύλα σε αυτή την αντιπαράθεση που άνοιξε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής μεταξύ του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα και Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον», είπε ο Νίκος Δένδιας χτυπώντας και το χέρι του στο έδρανο.

Και συνέχισε στέλνοντας… μήνυμα στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη.

Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές».

Χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων​».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement