Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάτω Μαζαράκι: Τιμήθηκε η Μάχη της Καυκαριάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίμησαν στο Μαζαράκι τη Μάχη της Καυκαριάς, η οποία έλαβε χώρα το 1827 σ’  έναν απόκρημνο και δύσβατο λόφο, τον Καυκαριά, που βρίσκεται πλησίον του Άνω Μαζαρακίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνά να απευθύνει χαιρετισμό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η συμβολή του Μαζαρακίου στον ένοπλο αγώνα ήταν σημαντική, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω επετειακές εκδηλώσεις.

Μετά την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ, η Ιωάννα Φωτοπούλου από το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου του Λεοντίου, σ’ ένα δραματικό μονόλογο, σκιαγράφησε τη συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821. Παράλληλα, η εκδήλωση διανθιζόταν με την έκθεση αυθεντικών όπλων της Επανάστασης του 1821 και τα οποία παρουσίασε στους παρευρισκομένους ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821, Λ. Ψυχογιάννης. Η εκδήλωση, τέλος, επισφραγίστηκε με παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου από την χορευτική ομάδα Κάτω Αλισσού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αχαΐας Άγγ. Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Φίλιας, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δ. Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Μπαρής, ο πρ. δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Αν. Παναγιωτόπουλος, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων Αικατερίνη Σολωμού, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Γρ. Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κυρ. Ορλώφ, Σπ. Σταυρογιαννόπουλος και Άγγ. Καρατζάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Κουνάβης και Σπ. Δημόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου Χρ. Μούλιας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement