Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ρήγμα» στο κοινό μέτωπο-Δημοτική αρχή και Παναιγιάλεια ερίζουν, με αλληλοκατηγορίες, ελάχιστα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελάχιστα 24ωρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο, Δήμος και Παναιγιάλεια Ένωση
Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) βρίσκονται στα μαχαίρια, με το προεδρείο της Ένωσης να κατηγορεί τον κ. Καλογερόπουλο, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δέχθηκε υποδείξεις σχετικά την σύνταξη του σχετικού ψηφίσματος!

Με αφορμή το γεγονός ότι, στο ψήφισμα -Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτών και Συλλόγων- προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- δεν υπάρχει αναφορά σε οικονομική στήριξη της Ένωσης, η ΠΕΣ, σε ανοικτή επιστολή της, εξαπολύει επίθεση κατά του Δημήτρη Καλογερόπουλου κατηγορώντας τον ότι απέφυγε την πρόταση για απόσυρση του αδιάθετου αποθέματος σταφίδας. Η επιστολή εκδόθηκε και εξ αφορμής της μη πρόσκλησης της ΠΕΣ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε για το ‘σταφιδικό’.

«Δεν σεβάστηκε τον αγώνα των συναδέλφων σταφιδοπαραγωγών και τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων μας, αλλά κάλεσε στη συνεδρίαση ακόμη και ανθρώπους που στην διάρκεια του επτάμηνου αγώνα που κάνουμε για να επιβιώσουμε, εναντιώθηκαν στα συμφέροντά μας. Δεν ακούστηκε η θέση των σταφιδοπαραγωγών παρά μόνο των ιδιωτών εμπόρων που πιστά ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο πολιτικά ‘προοδευτικός’ δήμαρχος, χωρίς να σεβαστεί ούτε την άποψη των καλεσμένων του που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχτηκαν υπέρ των αιτημάτων των σταφιδοπαραγωγών, όπως τα έχουμε διατυπώσει στα συλλαλητήριά μας, για «απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας και στήριξη του σταφιδοπαραγωγού» αναφέρει η Π.Ε.Σ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
«Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για τους δικούς του λόγους», «η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (και με ψήφους από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση) από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Οκτωβρίου, δεν αποκλείει το μέτρο της απόσυρσης του αποθέματος του προϊόντος που βρίσκεται στις αποθήκες» απάντησε χθες ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος. Περνώντας και στην αντεπίθεση, ο δήμαρχος σχολίασε: «Ο Δήμος δεν εμπορεύεται ούτε διαχειρίζεται ούτε αποθηκεύει σταφίδα, δεν είναι αυτός ο ρόλος του, καλώς το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να παρέμβει μεν για το ζήτημα που αφορά άμεσα την κοινωνία μας, χωρίς όμως να υποδεικνύει την όλη διαδικασία, μιας και ενδιαφέρει πρωτίστως η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και του εισοδήματός τους και όχι ο τρόπος. Προσωπικά ο Δήμαρχος, αναγνωρίζει τη συμβολή εκάστου στον από κοινού αγώνα για τη διάσωση της τοπικής οικονομίας που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο αγροτικό εισόδημα, πλην όμως δεν είναι δυνατόν να γίνεται τελικά όμηρος της όποιας ‘συμβολής’ οποιουδήποτε. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι όμηρος κανενός και δεν δέχεται ‘εντολές’ ούτε εκβιάζονται από κανένα».
Τέλος, στην αιχμή εκ μέρους της διοίκησης της ΠΕΣ πως δεν προσκλήθηκε στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όπου και έγινε η συζήτηση για το ζήτημα της στήριξης των σταφιδοπαραγωγών, υπενθυμίζεται από τον Δήμαρχο πως όταν υπήρξαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα προβλήματα της “Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε.”, παρουσία υπουργών και βουλευτών, ο Δήμος ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει -και φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκε.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Λαμπάδιασε” Ι.Χ στην Όθωνος Αμαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά σε εν κινήσει Ι.Χ ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Ο οδηγός του, το ακινητοποίησε στην Όθωνος Αμαλίας και κάλεσε την Π.Υ, η οποία έσπευσε άμεσα για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά.

Η πυρκαγιά οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Πανηγυρική επανεκλογή του Θάνου Ζούπα

Δημοσιεύθηκε

στις

O Θάνος Ζούπας επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο κ. Ζούπας έλαβε 474 ψήφους, έναντι 31 του έτερου υποψηφίου για την προεδρία, Αιμιλιανού Ρουμελιώτη.
Στις κάλπες προσήλθαν 576 μέλη του Δ.Σ. Πατρών και μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 48 λευκά ψηφοδέλτια και 23 άκυρα.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει το έργο του με κυρίαρχο μέλημα ο Δικηγορικός Σύλλογος να έχει κύρος, να συνεχίσει να είναι κοντά στον μαχόμενο δικηγόρο και να είναι δίπλα στην κοινωνία, παρεμβαίνοντας με τις απόψεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ακόμη, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξη του στη «Γ», άλλο σημείο αιχμής της νέας θητείας του θα αποτελέσει η επιτάχυνση της απονομής δικαίου και η βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων.
Η καταμέτρηση των ψήφων για τα μέλη του Δ.Σ. συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύριο στην Αχαΐα ο Χρήστος Τριαντόπουλος-Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός  παρά το Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος,  με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, έρχεται τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr θα επισκεφθεί Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα τις πληγείσες περιοχές των νομών. Ο κύριος Τριαντόπουλος, αναμένεται στα πλαίσια της επίσκεψής του, να έχει συναντήσεις με φορείς της ευρύτερης περιοχής.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα