Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΚΕΑΝΑ: Με έλεγχο στην είσοδο και χωρίς άλλους περιορισμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης εξ αντικειμένου λειτουργούν με όρθιους πελάτες, ωστόσο, αυτό απαγορεύεται λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να είναι «εκτεθειμένοι» απέναντι στο νόμο και να βρίσκονται αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.

Στον απόηχο και των πρόσφατων ελέγχων που διενεργήθηκαν σε κλαμπ της Πάτρας, στα οποία εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Ν.Αχαΐας παρενέβη στο θέμα ζητώντας αυστηρό έλεγχο στην είσοδο και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, χωρίς άλλους περιορισμούς.
Όπως αναφέρει «ο ΣΚΕΑΝΑ από το καλοκαίρι ακόμα είχε επισημάνει ότι όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξουν τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, στους εσωτερικούς χώρους, θα είναι, από την φύση των χώρων, αδύνατο να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ελέγξουν τους πελάτες τους αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες να προσαρμοστούν στο να είναι εξαναγκασμένοι να είναι καθήμενοι.
Από την στιγμή που αυτοί οι χώροι άνοιξαν και λειτουργούν με πλήρως εμβολιασμένους, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αυστηρός ο έλεγχος στην είσοδο και χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό εντός, στα πρότυπα του εξωτερικού, εάν θέλουμε να είναι οι χώροι βιώσιμοι και οι εμβολιασμένοι να τύχουν των προνομίων που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της εστίασης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λίγο- πολύ κάλεσε τους εργαζόμενους στην εστίαση να πάνε στους ανεμβολίαστους και να τους πείσουν να εμβολιαστούν, ώστε να μην κινδυνεύουν λόγω καφέ και εστιατόρια από τα mini lockdown που επιβάλλονται λόγω αύξησης των κρουσμάτων. Όπως είπε, «δεν φταίει το γκαρσόνι. Όμως να πάει το γκαρσόνι στο σπίτι που δεν εμβολιάζονται και να τους πει, εμβολιαστείτε επειδή χανόμαστε».
Τις δηλώσεις του Υπουργού σχολίασε ο ΣΚΕΑΝΑ, αναφέροντας πως «ο κ. Γεωργιάδης προέβη για ακόμα μια φορά σε προκλητικές δηλώσεις έναντι του κλάδου μας, που προέρχεται από δύο χρόνια ταλαιπωρίας με συνεχόμενα lock down, μετακυλώντας την ευθύνη της Κυβέρνησης στους καταστηματάρχες και το προσωπικό στο να «πείσει» τους πολίτες να εμβολιαστούν. Όπως είχαμε τονίσει κατά την περίοδο του δικού μας mini lock down, δεν περισσεύει σε κανέναν, ούτε μια μέρα δουλειάς για να πηγαίνει χαμένη. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement