Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκινά από την ΔΕΥΑΠ η κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλα έργα αποχέτευσης βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΠ, τα οποία αναβαθμίζουν  τη ποιότητα ζωής  των κατοίκων της Πάτρας και προστατεύουν το περιβάλλον.

Με τα έργα της ΔΕΥΑΠ και των άλλων υπηρεσιών του Δήμου, η Πάτρα  μετατρέπεται  σε ένα απέραντο εργοτάξιο για να έχουμε μια πόλη αντάξια  της ιστορίας και των κατοίκων της.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ξεκινά το έργο «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών και συναφείς εργασίες», που περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων.

Με την ολοκλήρωσή του, θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων αυτών των αγωγών, με παραλιακούς συλλεκτήρες, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα λύματα σε αντλιοστάσια και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφέρονται στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ΚΑΑ και μέσω αυτού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Σκοπός του έργου είναι – με την κατασκευή των απαραίτητων έργων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας – η απορρύπανση της θάλασσας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Το έργο ουσιαστικά ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, με τις εργασίες εργοταξιακής σήμανσης

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ, στο σύνολό τους οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού προβλέπονται από την οδό Παπαφλέσσα μέχρι την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου). Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από το αντλιοστάσιο λυμάτων A7, που ήδη κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την ΑΒΕΞ), με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου).  

Το αντικείμενο του έργου «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών και συναφείς εργασίες» περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων συλλογής και μεταφοράς στο βιολογικό καθαρισμό, των λυμάτων των υποζωνών [Α6] και [Α7] που βρίσκονται στην Δυτική παραλιακή περιοχή της Πάτρας, μεταξύ της θάλασσας και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (ΚΑΑ) και μεταξύ της οδού Παπαφλέσσα και του ποταμού Γλαύκου. 

Η περιοχή διαθέτει παντορροϊκά δίκτυα τα οποία εκβάλουν στη θάλασσα και αποσπασματικά δίκτυα λυμάτων του χωριστικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με προηγούμενες εργολαβίες της ΔΕΥΑΠ και εκβάλουν προσωρινά στους παντορροϊκούς αγωγούς.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Λαμπάδιασε” Ι.Χ στην Όθωνος Αμαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά σε εν κινήσει Ι.Χ ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Ο οδηγός του, το ακινητοποίησε στην Όθωνος Αμαλίας και κάλεσε την Π.Υ, η οποία έσπευσε άμεσα για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά.

Η πυρκαγιά οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Πανηγυρική επανεκλογή του Θάνου Ζούπα

Δημοσιεύθηκε

στις

O Θάνος Ζούπας επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο κ. Ζούπας έλαβε 474 ψήφους, έναντι 31 του έτερου υποψηφίου για την προεδρία, Αιμιλιανού Ρουμελιώτη.
Στις κάλπες προσήλθαν 576 μέλη του Δ.Σ. Πατρών και μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 48 λευκά ψηφοδέλτια και 23 άκυρα.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει το έργο του με κυρίαρχο μέλημα ο Δικηγορικός Σύλλογος να έχει κύρος, να συνεχίσει να είναι κοντά στον μαχόμενο δικηγόρο και να είναι δίπλα στην κοινωνία, παρεμβαίνοντας με τις απόψεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ακόμη, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξη του στη «Γ», άλλο σημείο αιχμής της νέας θητείας του θα αποτελέσει η επιτάχυνση της απονομής δικαίου και η βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων.
Η καταμέτρηση των ψήφων για τα μέλη του Δ.Σ. συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύριο στην Αχαΐα ο Χρήστος Τριαντόπουλος-Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός  παρά το Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος,  με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, έρχεται τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr θα επισκεφθεί Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα τις πληγείσες περιοχές των νομών. Ο κύριος Τριαντόπουλος, αναμένεται στα πλαίσια της επίσκεψής του, να έχει συναντήσεις με φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα