Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Τρία χρόνια bewell από την INTERAMERICAN, για καλύτερη υγεία!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του πρωτοποριακού για την Ελλάδα Συστήματος Υγείας bewell.

 

Το bewell σχεδιάστηκε από την INTERAMERICAN για να δοθούν μεγαλύτερες διαστάσεις στη φροντίδα της υγείας των πολιτών, υπογραμμίζοντας τον ηγετικό χαρακτήρα της εταιρείας στον τομέα από τη δεκαετία του 1990. Είναι ένα Σύστημα, που άλλαξε την προσέγγιση και έφερε τη διαχείριση της υγείας πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ασφαλιστικής κάλυψης, στην υποστήριξη της ποιότητας ζωής με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη.

 

Αυτή η προσέγγιση βασίζεται σε συνεργασίες που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN, στο έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευζωία στην καθημερινότητα και ακόμη, στην τακτική ενημερωτική επικοινωνία με τους πελάτες και το ευρύτερο κοινό για ζητήματα σχετικά με την υγεία. Επίσης, βασίζεται στις ιδιόκτητες υποδομές του οργανισμού: από τη Γραμμή Υγείας 1010 και την Άμεση Ιατρική Βοήθεια μέχρι τα πολυϊατρεία Medifirst και τη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic, αλλά και το εταιρικό Δίκτυο Υγείας.

 

Στρατηγικά, το bewell εκφράζει τον προσανατολισμό της INTERAMERICAN να προσφέρει μια ολιστική υποστήριξη για την υγεία πάνω στο τρίπτυχο: ασφαλιστική κάλυψη – υπηρεσίες – ψηφιακή υγεία. Ειδικότερα στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, η πρωτότυπη για την Ελλάδα εφαρμογή medi ON για τον εξ αποστάσεως έλεγχο συμπτωμάτων ασθένειας, που δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ενδιαφέροντος της εταιρείας να επενδύσει στο ψηφιακό μέλλον διαχείρισης της υγείας.

 

Με τη γλώσσα των αριθμών, από την έναρξη της διάθεσης προγραμμάτων το 2018 μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, bewell σημαίνει:

 • 000 ασφαλισμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 29,5 έτη
 • 576 συμβόλαια
 • 18,75 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
 • 14,1 εκατ. ευρώ καταβεβλημένες αποζημιώσεις
 • 066 μοναδικοί πελάτες που έλαβαν αποζημίωση.

 

Η αναγνώριση του bewell αποτυπώνεται στον ειδικό δείκτη ποιοτικού ελέγχου NPS (Net Promoters Score), που ανέρχεται στο 74 και αφορά κυρίως στη διάθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους από τους πελάτες που είχαν την εμπειρία υπηρεσιών της εταιρείας. Το bewell επιβεβαιώνεται ως Σύστημα καλύτερης φροντίδας της υγείας στην πράξη και από τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Υγείας 1010, που λειτουργεί ως πύλη εισόδου και διαχείρισης των περιστατικών. Κατά τη διάρκεια της τριετίας, από τη Γραμμή Υγείας εξυπηρετήθηκαν συνολικά 30.626 ασφαλισμένοι. Ειδικότερα, δόθηκαν σε πρώτο χρόνο εισόδου των περιστατικών ιατρικές συμβουλές σε 16.284 πελάτες, πληροφορίες χρήσης συμβολαίου σε 8.602, προέγκριση νοσηλείας σε 1.817, ενώ πραγματοποιήθηκαν 985 μεταφορές με ασθενοφόρο και 7 αερομεταφορές με χαρακτηριστικά επείγοντος περιστατικού. Σε check up οδηγήθηκαν 2.931 πελάτες του bewell.

 

 

Ευελιξία και εξατομίκευση στις καλύψεις

 

Το καινοτόμο Σύστημα Υγείας bewell προσθέτει αξία για τον ασφαλισμένο, δεδομένου ότι τα τυπικά ασφαλιστικά προϊόντα υγείας δεν είναι, πλέον, επαρκή, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες: αύξηση του προσδόκιμου ζωής, νέες ασθένειες, υψηλό κόστος, τεχνολογία στην υγεία, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα υγείας από ότι στο παρελθόν. Τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων παρακολουθούν τις αναπτυσσόμενες δυναμικές (π.χ. γήρανση του πληθυσμού, αυστηρότερο νομικό πλαίσιο ασφάλισης) και δεν αφήνουν κανένα ζήτημα ασφάλισης της υγείας αναπάντητο.

 

Ο μεγάλος αριθμός δυνητικών συνδυασμών και οι νέες καλύψεις, σε συνδυασμό με τις αθροιστικά παρεχόμενες εκπτώσεις σε οικογενειακή ασφάλιση, καθώς και σχετικά με τον τρόπο πληρωμής και τους συνδυασμούς καλύψεων, αλλά και με την απαλλαγή από συμμετοχή στις δαπάνες σε περίπτωση χρήσης των πολυϊατρείων και των ιατρών του δικτύου υγείας INTERAMERICAN, υπογραμμίζουν τη μοναδικότητα κάθε συμβολαίου. Στη σύνθεση των προγραμμάτων, λαμβάνονται υπ΄όψιν οι ανάγκες και δυνατότητες του ασφαλιζομένου, κάνοντας εφικτή μια ασφάλιση υγείας για όλους και σε κάθε ηλικία.

 

Το Σύστημα  βασίζεται σε τρεις πυλώνες για πληρέστερη ασφάλιση υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι:

 • Η εξατομικευμένη ασφάλιση προσιτού κόστους, με πολύ μεγάλο αριθμό συνδυαστικών επιλογών. Το συμβόλαιο διαμορφώνεται με τη συνεργασία εταιρείας και πελάτη και οι καλύψεις προσαρμόζονται στις πραγματικές  ανάγκες  και τις οικονομικές δυνατότητες του ασφαλιζομένου.
 • Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες από τις ιδιόκτητες υποδομές και πολλούς συνεργάτες, που εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου ιατρικές, διαγνωστικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, ενώ υποστηρίζονται και με ολοκληρωμένη αντιμετώπιση περιστατικού.
 • Η δυνατότητα διαμόρφωσης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, βασισμένου στην πρόληψη (διατροφή, σωματική άσκηση, υγιεινή και ανάπτυξη γνώσεων για την υγεία).

 

Τα προγράμματα bewell περιλαμβάνουν έξι τομείς επιλογών: ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, επιδόματα υγείας (νοσηλείας, χειρουργικής επέμβασης, σοβαρών ασθενειών), νοσηλεία λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, νοσηλεία μόνο μετά από ατύχημα και φάρμακα που συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά. Κέντρο αναφοράς των έξι τομέων εφαρμογής του Συστήματος Υγείας της INTERAMERICAN αποτελεί η Γραμμή Υγείας 1010 της εταιρείας.

 

Επισημαίνεται ότι, μέσω του bewell, η INTERAMERICAN διαθέτει και τέσσερα προγράμματα Ζωής και Εισοδήματος. Στόχος της εταιρείας, με το ενιαίο συμβόλαιο, είναι η προσφορά μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στους πελάτες και παράλληλα, να είναι πιο αποτελεσματική, επαγγελματική και σύγχρονη η διαδικασία πώλησης για τους συνεργάτες της.

Συνεργασίες

Ασφάλιση ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών από την Anytime της INTERAMERICAN 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Anytime της INTERAMERICAN για ακόμη μία φορά στηρίζει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, ασφαλίζοντας ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια και υποστηρίζοντας το εταιρικό σχέδιο υπευθυνότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοποίηση των επιχειρησιακών επιλογών όσον αφορά στις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Έτσι, η Anytime ευθυγραμμίζεται με τη νέα εποχή της κινητικότητας, όπως συνολικά την προσεγγίζει η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης.

 

Για την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου της βιώσιμης κινητικότητας με τη βελτίωση των μετακινήσεων μέσα στον αστικό ιστό, τα ηλεκτρικά ατομικά οχήματα φαίνεται να κερδίζουν καθημερινά έδαφος, καθώς εξασφαλίζουν οικολογικές μετακινήσεις και σημαντικά οφέλη για τους οδηγούς και την κοινωνία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Anytime παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για e-bike και e-scooter, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οδηγού, ώστε να κυκλοφορεί με περισσότερη ασφάλεια.

 

Κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να ασφαλιστεί με καλύψεις που προστατεύουν τόσο το όχημά του όσο και τον ίδιο προσωπικά από κάποιο ζημιογόνο γεγονός, εξασφαλίζοντας:

 • Κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων
 • Παροχή 24ωρης «Γραμμή Υγείας 1010»
 • Κάλυψη προσωπικού ατυχήματος
 • Κάλυψη εξόδων ιατροφαρμακευτικών δαπανών
 • Κάλυψη εξόδων αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
 • Κάλυψη εξόδων οδοντιατρικής αποκατάστασης
 • Νομική Προστασία, 

ενώ παράλληλα παρέχεται στον ασφαλιζόμενο η δυνατότητα πρόσθετων καλύψεων, όπως: Οδικής Βοήθειας, Ολικής Κλοπής και Ίδιων Ζημιών. 

 

Η Anytime αξιολογεί συνεχώς τις νέες τάσεις και ανάγκες στην Ελλάδα και διεθνώς στην κινητικότητα, παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης και σύγχρονες λύσεις που δίνουν περισσότερη αξία στην επιλογή των ασφαλισμένων και κάνουν τη θετική διαφορά στη ζωή τους.

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Έργο ΥΑΝΤΑΣ της INTERAMERICAN: τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συχνά οδηγούν σε σημαντικές καταστροφές σε ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, καθώς και σε δημόσιες εγκαταστάσεις και υποδομές. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, που συνδέονται με τον καιρό και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Η συχνότητα, η ένταση και η διάρκεια των ακραίων φαινομένων έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον (IPCC, 2014).

 

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη συνείδηση της υπευθυνότητας και της θέσης της, η INTERAMERICAN συνεχίζει την υλοποίηση του έργου με τίτλο “ΥΑΝΤΑΣ – ΠρότΥπο σύστημΑ εκτίμησης και χαρτογράφησης της ευπάθειας και του καταστροφικού κινδύνου λόγω έΝτονων καιρικών φΑινομένων στην Ελλάδα”. Το έργο με κωδικό T2ΕΔΚ-01108 εντάχθηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και υλοποιείται σε συνεργασία με την GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (GET), εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της χωρικής πληροφορίας, και τη σημαντική συμβολή της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων των καιρικών επεισοδίων με ασφαλισμένες απώλειες, παρουσιάστηκαν από την INTERAMERICAN με δημοσίευση πρακτικών στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «15th International Conference on Meteorology, Climatology and Atmospheric Physics – COMECAP2021». Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αφορούν:

 • στην ανάπτυξη δεικτών καιρικού κινδύνου και ύψους ζημιάς των επεισοδίων,
 • στην εκτίμηση της ευπάθειας των γεωγραφικών ζωνών στα καιρικά φαινόμενα
 • στη μοντελοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ζημιάς με σημαντικό ύψος οικονομικής απώλειας σε συνάρτηση με το ύψος βροχόπτωσης.

 

Το διεθνές συνέδριο COMECAP2021 πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που διοργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα καθώς και τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο  https://www.conferre.gr/allevents/comecap2020/files/abstactbookopt.pdf

 

 

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: προνομιακή προσφορά εξετάσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με εστίαση στη συνολική φροντίδα της υγείας που αποτελεί κορμό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της (παροχή ασφαλίσεων και υπηρεσιών υγείας), η INTERAMERICAN συνεχίζει τις προνομιακές προσφορές εξετάσεων πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης -φέτος στις 14 Οκτωβρίου- που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η εταιρεία ανακοινώνει μια προσφορά για την υγεία των ματιών. Παρέχεται στο ευρύ κοινό αδιακρίτως -και όχι μόνο στους ασφαλισμένους της- πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή.

 

Η προσφορά θα ισχύει για έλεγχο – εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών υγείας της INTERAMERICAN: στην κλινική Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη) και στα πολυϊατρεία Medifirst βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας (Μαρούσι και Αργυρούπολη), για διάρκεια ενός μήνα, από τις 14 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Η εταιρεία πέρα από τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, με ανάλογες προσφορές, με χορηγίες ασφάλισης και με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προσεγγίζει τον Στόχο 3 των Sustainable Development Goals του Ο.Η.Ε. για «καλή υγεία και ευημερία». 

 

Ενδεικτικό της εμπειρίας του τομέα οφθαλμολογικών υπηρεσιών στις υποδομές της εταιρείας είναι ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 6.500 επισκέψεις από ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic και περισσότερες από 15.000 επισκέψεις στα δύο ιδιόκτητα πολυϊατρεία Medifirst. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.000 οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική.

 

Επισημαίνεται ότι η Αθηναϊκή Mediclinic, με παράδοση δεκαετιών στην Οφθαλμολογία, διαθέτει σήμερα την εμπειρία και τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των οφθαλμολογικών περιστατικών, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών (εξωτερικά ιατρεία), όσο και χειρουργικών επεμβάσεων. Η κλινική διαθέτει χειρουργικές αίθουσες για οφθαλμολογικά χειρουργεία, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας τελευταίας γενιάς. Στην Αθηναϊκή Mediclinic έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν τα τμήματα προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού, όπου αντιμετωπίζονται χειρουργικά το γλαύκωμα και ο καταρράκτης, καθώς και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, στο οποίο αντιμετωπίζονται χειρουργικά οι αποκολλήσεις, τα τραύματα και οι διαβητικές παθήσεις.

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος της κλινικής, Παναγιώτης Μπούσαλης, συμβουλεύει: «Ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της όρασης. Υπάρχουν παθήσεις του οφθαλμού που προσβάλλουν τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία,  χωρίς συμπτώματα στα αρχικά στάδια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύγχρονη οπτική-ηλεκτρονική πληροφόρηση και οι νέες τεχνολογίες, ως μέρος του τρόπου ζωής, έχουν αυξήσει τους κινδύνους λόγω της μεγάλης έκθεσης των ματιών σε οθόνες, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτικά αναγκαίο τον τακτικό έλεγχο και ιδιαίτερα από τις παιδικές ηλικίες.

Για προγραμματισμό επίσκεψης οφθαλμολογικού ελέγχου στο πλαίσιο της προσφοράς, για το χρονικό διάστημα από  14 Οκτωβρίου έως και 12 Νοεμβρίου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί:

        Αθηναϊκή Μediclinic: Δορυλαίου 24, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6475000

        Μedifirst νοτίων προαστίων: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9919222

        Μedifirst βορείων προαστίων: Λεωφ. Κηφισίας 16 & Χαλεπά, Παράδεισος Αμαρουσίου,
τηλ.: 211 1054900.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα