Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Καραμανλής- Μητσοτάκης: Στο ίδιο κάδρο!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ιδρύθηκε η φιλελεύθερη παράταξη από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στις 13 Οκτωβρίου θα γιορταστεί η επέτειος των γενεθλίων της. στο ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΓΝΩΜΗΣ”, θα μιλήσει και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. προσδίδοντάς της ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους, οπαδούς και ψηφοφόρους της.

Με τις ομιλίες λοιπόν αυτές του τέως και του νυν Πρωθυπουργού, η εκδήλωση, εκτός από τον επετειακό, θα έχει και έντονα συμβολικό χαρακτήρα ενότητας.

Η καλή σχέση των δύο κορυφαίων ηγετικών στελεχών της Ν.Δ., των κ.κ. Καραμανλή και Μητσοτάκη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εικόνα ενότητας και ομοψυχίας που βγάζει προς τα έξω το κόμμα.

Στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής θα αναφερθεί στο όραμα του ιδρυτή της Ν.Δ. για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα και στην μεγάλη προσφορά του στο Έθνος να εντάξει την χώρα στην τότε ΕΟΚ το 1978. Θα μιλήσει για τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σ’ ένα περιβάλλον έντονης ρευστότητας παγκοσμίως. Δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και στην πολιτική φιλοσοφία του Εθνάρχη, ο οποίος υπηρέτησε τη ΝΔ ως ιδρυτής και πρόεδρός της και τη χώρα ως πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει με τον αέρα ενός Ευρωπαίου ηγέτη που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, ιδιαιτέρως από τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και από τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους.

Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στην Ενωμένη Ευρώπη θα αναφερθεί στην επόμενη μέρα τόσο στην εξωτερική πολιτική αλλά και στην εσωτερική επικαιρότητα. Επισημαίνοντας εμφατικά πως ο Ελληνικός λαός στηρίζει -βλέπε δημοσκοπήσεις- την κυβερνητική πολιτική ιδιαίτερα στην διαχείριση της πανδημίας και της καθημερινότητας όπως επίσης και στην οικονομία.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Η Κυβέρνηση πρέπει να “τρέξει” όλες τις εκκρεμότητες και τα ανοιχτά της μέτωπα εντός και εκτός της χώρας. Και το κόμμα της Ν.Δ. θα δοκιμαστεί οργανωτικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων προέδρων ΔΕΕΠ σε όλη την Ελλάδα. Και επιπλέον το κόμμα θα πρέπει να δρομολογήσει το νέο του συνέδριο με στόχο να είναι όλα έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement