Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξετύλιξαν το κουβάρι της δολοφονίας- Κοινός ο φυσικός αυτουργός και στις δύο ενέδρες

 

Από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, ενώ ένας παραμένει άγνωστος  για τη  δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, το πρωί της 7ης Μαΐου 2021 στο κέντρο της Ζακύνθου, ξεδίπλωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με τις χθεσινές επισημες ανακοινώσεις.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, προχώρησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος έξι συνολικά ατόμων.

Πρόκειται για πέντε άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και ενός άγνωστου δράστη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα: συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στη δολοφονία του επιχειρηματία συμμετείχαν δύο άνδρες. Ο ένας παραμένει άγνωστος στις αρχές, αλλά γενετικό υλικό του δεύτερου βρέθηκε στους κάλυκες, που βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται –σύμφωνα με τη δικογραφία- για τον ίδιο άνδρα, που έναν χρόνο νωρίτερα είχε επιχειρήσει και πάλι να δολοφονήσει τον επιχειρηματία, αλλά τότε σκότωσε μόνον τη σύζυγό του και ήδη είναι έγκλειστος των Φυλακών Δομοκού, προφυλακισμένος για την ανθρωποκτονία της 37χρονης γυναίκας, στις 9 Ιουνίου 2020, στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Η δεύτερη φορά που ο 54χρονος έγινε στόχος ήταν τις πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου 2021, όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε επιχείρηση στη Ζάκυνθο όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 54χρονο, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός της επιχείρησης. Εξερχόμενοι, οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά της επιχείρησης. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων».

Συγκεκριμένα, αρχικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο πολεμικά τυφέκια, τύπου «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος. Από τις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα φυσίγγια, ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ

«Από την περαιτέρω συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης», ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα και η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Να υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονία της 37χρονης αλλά και της απόπειρας σε βάρος του 54χρονου, εξιχνιάστηκε από τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών την 7η Ιουνίου του 2021. Μάλιστα, μετά από ταυτόχρονες εφόδους σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο και ολονύκτιες έρευνες σε σπίτια και καταστήματα έγιναν έξι συλλήψεις ατόμων, τα οποία ο 54χρονος επιχειρηματίας φέρεται να είχε κατονομάσει στη μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο, περιγράφοντας το χρονικό της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του, τονίζοντας πως είχε αναγνωρίσει τους δράστες από τον σωματότυπό τους. Η υπόθεση πλέον παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement