Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θάνατος 20χρονου–Τι καταγγέλλουν από την οικογένειά του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 20χρονου ανεμβολίαστου στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες ότι ο νεαρός δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε γιατί «έφυγε» τόσο γρήγορα. Περάσαμε όλοι τον ιό και δεν είναι τίποτα. Με δύο ντεπόν γίναμε καλά εμείς», δήλωσε πρόσωπο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, αν και ο 20χρονος είχε νοσήσει αρχές Σεπτεμβρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Σεπτεμβρίου. Παρέμεινε εκεί για 15 μέρες με την κλινική του εικόνα να επιδεινώνεται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες.

Υγειονομικός σε αναστολή η μητέρα του 20χρονου

Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου βρίσκεται η ανεμβολίαστη μητέρα του 20χρονου, η οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο κέντρο υγείας Ιερισσού.

«Ήταν εξαιρετική νοσοκόμα αλλά στο θέμα του εμβολίου ήταν ανένδοτη. Συμμετείχε μάλιστα και στη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Ως ανεμβολίαστη όμως έπρεπε να βγει σε αναστολή», αναφέρουν πηγές από το Κέντρο Υγείας Ιερισσού.

Σύμφωνα με το στενό οικογενειακό περιβάλλον, ήταν προσωπική επιλογή και του ίδιου του 20χρονου να μην εμβολιαστεί.

«Δεν το έκανε κανένας μας. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τον σώσει το εμβόλιο. Και μάλιστα ήταν και δική του προσωπική επιλογή. Στους γιατρούς είπε το παιδί «είμαι ανεμβολίαστος και θα παραμείνω ανεμβολίαστος μέχρι τέλους».

Πένθος στο χωριό του 20χρονου

Βαρύ είναι το κλίμα στο χωριό του ανεμβολίαστου 20χρονου που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. Όλο το στενό συγγενικό του περιβάλλον είναι απαρηγόητο. Το χωριό γνώριζε πως κανένας από την οικογένεια δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί.

«Η τοπική κοινωνία θρηνεί το χαμό ενός νέου ανθρώπου. Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει είναι ότι πραγματικά η μητέρα είναι μία εξαιρετική νοσηλεύτρρια που βρισκόταν σε αναστολή από το επάγγελμά της», είπε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και τόνισε πως στην περιοχή δεν υπάρχουν ρητορικές πάνω στο ζήτημα του εμβολιασμού.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement