Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Με 191 υπέρ και 109 κατά ψηφίστηκε στη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 191 ψήφους βουλευτών υπέρ εγκρίθηκε από την Ολομέλειας της Βουλής η ελληνογαλλική συμφωνία, ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές.

Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης καθώς και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος -που διεγράφη προχτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- και η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου.

Την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η χώρα θωρακίζεται και είχε σημειώσει ότι θα έχει στο πλευρό της την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, τη μοναδική πυρηνική δύναμη, όπως είναι η Γαλλία.

Μάλιστα είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν σκοπεύει να καταγγείλει και να καταργήσει την συμφωνία. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η συμφωνία δεν εξασφαλίζει εγγυήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, μας απομακρύνει από μια έντιμη συμφωνία με την Τουρκία και μας εμπλέκει σε επικίνδυνες αποστολές στο εξωτερικό.

«Αξιοποιώντας το άρθρο 31 θα την αλλάξουμε εις ότι αφορά την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για κίνδυνο να έρχονται φέρετρα με την ελληνική σημαία από το Σαχέλ.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement