Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλήρης ελευθερία για εμβολιασμένους

«Πράσινο» για εστίαση, ψυχαγωγία, χορούς και πανηγύρια, τι (δεν) θα ισχύει πλέον στις «κόκκινες» περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πλήρης ελευθερία στους χώρους με εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός τα μέτρα θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτού του διαστήματος θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν στο σύνολό τους, ώστε να είναι πλήρως κατανοητοί.

 

Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από το Σάββατο 09/10/2021.

ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ

Η βασική αλλαγή είναι πως στους χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, εκτός από την χρήση μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.

Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται.

ΜΕΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ LOCKDOWN

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη το τέλος των lockdown, ακόμα και των τοπικών.

Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς, ενώ οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στην κανονικότητα που υπήρχε προ κορονοϊού.

Τα μέτρα που καταργούνται:

-απαγόρευση στη μουσική,

-απαγόρευση στον χορό,

-περιορισμός στο ωράριο,

-τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Οπως στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Πλεύρης, η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε αλλά όπως είπε στις κόκκινες περιοχές πλέον δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορία και η εστίαση θα λειτουργεί κανονικά.

Οι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα.

Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση

Σημείωσε ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα ειναι λιγοτέρα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Θα υπάρχει πλήρη ελευθερία στους χώρους όπου βρίσκονται εμβολιασμένοι. Στην εστίαση και την διασκέδαση όπου οι χώροι είναι για πλήρως εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ το προσωπικό θα φορά μάσκες και θα τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Το καθεστώς ελευθερία μπορεί να ισχύσει και για ανοικτούς χώρους αρκείς να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement