Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Γυναίκα

Αισθητική: Η ειδικότητα που “λάμπει” όλο και περισσότερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους κλάδους της αισθητικής και των υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας. Φυσικά, όχι μόνο δεν έχασαν τη λάμψη τους, αλλά αντίθετα, ανακάμπτουν και εξελίσσονται, αξιοποιώντας νέους τρόπους ανάπτυξης με δημιουργικότητα και ευελιξία.

Αντλώντας από τη δυναμική που απέκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο χώρος της ομορφιάς παραμένει ελκυστικός και γεμάτος ευκαιρίες. Πλέον, με την άρση κάθε περιορισμού, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις αισθητικής υποδέχονται αυξημένο όγκο πελατών, πράγμα που σημαίνει μόνο ευχάριστα νέα για τη νέα γενιά επαγγελματιών του κλάδου.

 

Τα επαγγέλματα αισθητικής παραμένουν περιζήτητα

 

Η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας αναμένεται να φτάσει σε σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8% κάθε χρόνο, έως το 2025. Βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη αυτή αποτελούν:

 • Η αύξηση του πληθυσμού των μέσων και μεγάλων ηλικιών,
 • η κυριαρχία και προώθηση νέων στυλ ομορφιάς/εμφάνισης μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το instagram και το YouTube,
 • η ενίσχυση της τάσης για πιο υγιεινό lifestyle που περιλαμβάνει τις θεραπείες σώματος και την προσωπική περιποίηση,
 • η πληθώρα αναγκών και χώρων συνεχούς ανάδειξης της αισθητικής στην πολιτιστική βιομηχανία, με νέες παραγωγές στον κινηματογράφο, την τηλεόραση (ταινίες, σειρές & διαφήμιση), το θέατρο.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κλάδου είναι ότι αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι αισθητικοί βρίσκουν άμεσα δουλειά και δείχνει την υψηλή απορρόφηση των καλά καταρτισμένων αποφοίτων σπουδών αισθητικής, κάτι που ισχύει για όλες τις ειδικότητες του τομέα Ομορφιάς, όπως κομμωτές, μακιγιέρ, αισθητικούς νυχιών κ.ο.κ. Ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά, εδώ και λίγα χρόνια, αυξάνεται η ζήτηση για ολοένα και υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης και εκπαίδευσης των νέων επαγγελματιών που απασχολούνται στον κλάδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο top 5 της ΕΕ, όσον αφορά την απασχόληση των επαγγελματιών του κλάδου (hairdressers & beauticians), οι οποίοι αποτελούν το 1,2% του συνόλου των εργαζομένων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Κύπρος με 2,3%.

 

Σπουδές Αισθητικής: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

 

Ο χώρος της Αισθητικής σήμερα αλλάζει συνεχώς. Από τη μια μεριά, εξελίσσεται χάρη στα νέα προϊόντα και τις εντυπωσιακές δυνατότητες του σύγχρονου εξοπλισμού ομορφιάς. Από την άλλη, επηρεάζεται από (και επηρεάζει) τις τάσεις της μόδας, τη βιομηχανία του θεάματος, τη δυναμική των Social Media και την απήχηση των influencers στο καταναλωτικό κοινό.

Η σύγχρονη τάση στον κλάδο είναι η αποδέσμευση από τους παραδοσιακούς χώρους spa και beauty salon. Πλέον, η αισθητική έχει εξαπλωθεί στην αγορά:

 • μέσα από τη δημιουργία νέων χώρων αφιερωμένων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα αισθητική νυχιών,
 • χάρη στις απευθείας συνεργασίες των επαγγελματιών αισθητικής με μεγάλα beauty brands και rising stars στο χώρο των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης,
 • διεισδύοντας σταθερά στις τουριστικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες concierge σε premium καταλύματα διαμονής και φυσικά στα μεγάλα ξενοδοχεία,
 • αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι σε δραστηριότητες αιχμής, όπως η ιατρική αισθητική και η κοσμητική δερματολογία.

Επιπλέον, έχει μπει κυριολεκτικά στα σπίτια των καταναλωτών λόγω της αύξησης των on-demand υπηρεσιών κομμωτικής, μακιγιάζ και περιποίησης νυχιών κατ’ οίκον.

Οι ευκαιρίες λοιπόν είναι απεριόριστες για τους νέους επαγγελματίες που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του κλάδου, από κομμωτήρια και εταιρείες καλλυντικών έως ινστιτούτα και κλινικές.

 

ΣΒΙΕ Beauty School: Η επιλογή για ένα… όμορφο μέλλον

 

Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στον χώρο της αισθητικής και της ομορφιάς, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο Beauty School με τις υψηλότερες προδιαγραφές και ένα πρόγραμμα σπουδών ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να παράγει αποφοίτους έτοιμους για τα πιο απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα. Οι νέοι επαγγελματίες αισθητικοί καλούνται να συνδυάσουν ένα απαιτητικό “μείγμα” προσόντων και δεξιοτήτων: την κλινική και την τεχνική γνώση με τη δημιουργικότητα, τη θεωρητική κατάρτιση με τις τάσεις της εποχής, την πρακτική εμπειρία με την επικοινωνία και την οργανωτικότητα.

Για κάθε απόφοιτο Λυκείου που θέλει να σταδιοδρομήσει στο χώρο της Αισθητικής, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών, όποια ειδικότητα κι αν επιλέξει:

 • Αισθητική & Μακιγιάζ
 • Αισθητική Νυχιών & Ποδολογία
 • Κομμωτική (hair styling)

Κάθε  πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εξελίσσει το νέο σπουδαστή σε ολοκληρωμένο επαγγελματία. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία αλλά και την εκπαιδευτική κουλτούρα    μιας σχολής με 50 χρόνια εμπειρία στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αυτά τα στοιχεία είναι που θα κάνουν και τη διαφορά, ώστε ο μελλοντικός επαγγελματίας να πετύχει την άμεση αποκατάστασή του.

 

Άμεση απορρόφηση των σπουδαστών ΣΒΙΕ από την αγορά εργασίας

Οι σπουδαστές Αισθητικής στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποκτούν ολοκληρωμένη κατάρτιση στην ειδικότητα που επιλέγουν, καθώς το πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια από έμπειρους επαγγελματίες, συμμετοχές σε μεγάλες θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πρακτική άσκηση σε εδραιωμένες επιχειρήσεις του κλάδου και πολλαπλές δυνατότητες εξειδίκευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σπουδαστές των Σχολών Αισθητικής ΣΒΙΕ απορροφώνται από την αγορά εργασίας ήδη κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους.

Εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, ασκούνται στην πράξη σε μοντέρνες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό, υλικά και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, που εξομοιώνουν τις πραγματικές και πιο απαιτητικές συνθήκες εργασίας του επαγγέλματος.

Σε αυτό το περιβάλλον, όλοι όσοι επιλέξουν σπουδές Αισθητικής στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ, εξελίσσονται σε έτοιμους επαγγελματίες πριν ακόμα αποφοιτήσουν, δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό book (portfolio). Αυτό αποτελεί σημαντικό δείγμα της δουλειάς τους και απτή απόδειξη των ικανοτήτων τους.

 

Νέο πρότυπο κέντρο σπουδών και κατάρτισης στην Πάτρα

 

Πέραν του Τομέα Αισθητικής, ο οποίος απολαμβάνει συνεχείς βραβεύσεις, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει διαμορφώσει προγράμματα εκπαίδευσης για πλήθος ειδικοτήτων, όπως τα Επαγγέλματα Υγείας, τα Τουριστικά Επαγγέλματα, η Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική, οι Εφαρμοσμένες Τέχνες, που απαιτούν ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

Από φέτος, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει τη δυναμική του παρουσία, με το νέο πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο του στην Πάτρα. Στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του αντανακλάται απόλυτα η υπεροχή, η ιστορία και το κύρος της ΣΒΙΕ. Το εντυπωσιακό κτίριο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

 

Οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τις επισκεφθεί και να ξεναγηθεί σε αυτές, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει και μια αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών που τον ενδιαφέρουν.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα.

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770 – 80 – 90

https://www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

 

 

Γυναίκα

Φίνο σατέν φόρεμα          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Αν και το μαύρο θεωρείται διαχρονικά το πιο σέξι χρώμα της παλέτας, μαζί με το κόκκινο, οι γνώστριες της μόδας (φετινής και όχι μόνο) γνωρίζουν ότι το μωβ έχει μια ασύγκριτη γοητεία.

Χρώμα που σαγηνεύει

Είναι ένα ιδιαίτερο, σαγηνευτικό χρώμα που παραπέμπει στον κόσμο των παραμυθιών και είναι επίσης ένα χρώμα που δεν φοριέται ιδιαίτερα συχνά -άρα ποτέ δεν δείχνει τετριμμένο ή αναμενόμενο.

Η πρότασή μας για εσάς

Το μωβ και οι αποχρώσεις του, από το σκούρο μελιτζανί ως το magenta και το λιλά είναι πάντα στη μόδα και στέφουν κάθε σύνολό σας με στιλιστική επιτυχία. Στη φθινοπωρινή συλλογή όλων των οίκων μόδας για φέτος, ανακαλύψαμε για εσάς ένα κομψό σατέν φόρεμα σε σαγηνευτική magenta απόχρωση. Μίντι, σε ίσια γραμμή, με ντελικάτα bell sleeves και tie effect στο ντεκολτέ, αυτό το φόρεμα σε δαμασκηνί απόχρωση είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε φετινή βραδινή σας έξοδο και όχι μόνο! Τέλειο για κάθε περίσταση        

Είναι επίσης ένα σούπερ σικάτο φόρεμα που θα μπορούσατε να φορέσετε ως καλεσμένη σε γάμο για να κάνετε τη διαφορά, συνδυασμένο με ένα ζευγάρι μαύρα βελούδινα πέδιλα και ένα λευκό λουλούδι στα μαλλιά για 30s inspired styling. Aκόμη, μπορείτε να το φορέσετε στην πόλη για ποτό, με ένα ζευγάρι ψηλές μπότες και μια μακριά καμπαρντίνα ή και παλτό!

 

Περισσότερα

Γυναίκα

Τέλειες βάσεις για ώριμες επιδερμίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βασικός στόχος στη βάση είναι η δημιουργία μίας βελούδινης, ομοιόμορφης αλλά και φυσικής επιδερμίδας, που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν εξομαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

 

Ίσως ακούγεται δύσκολο το να βρει μία γυναίκα ένα προϊόν που προσφέρει μεταξένια, λαμπερή βάση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ώριμη επιδερμίδα. Ουσιαστικά, καθώς μεγαλώνετε θέλετε το foundation να μην κάνει το δέρμα σας να γυαλίζει, αλλά να το κάνει να φαίνεται λείο και φυσικά λαμπερό και ενυδατωμένο. Η φόρμουλα του foundation θα πρέπει να ομαλοποιεί το δέρμα, να λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να μην τις τονίζει. Με όλη αυτήν την τεράστια γκάμα προϊόντων που υπάρχει διαθέσιμη το 2021, τελικά είναι πιο εύκολο από όσο νομίζατε να βρείτε το foundation που σας ταιριάζει και σας προσφέρει όλα όσα ακριβώς ψάχνετε. Εμείς καταλήξαμε στα καλύτερα foundations που είναι ιδανικά για το «ώριμο δέρμα» αφού προσφέρουν ένα φωτεινό φινίρισμα και εξομαλύνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιλέξτε εκείνα τα οποία εξισορροπούν το υπερβολικό σμήγμα, διατηρώντας την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Επίσης, διαλέξτε εκείνο το οποίο δεν γυαλίζει και προστατεύει από τη ρύπανση.

 

Περισσότερα

Γυναίκα

Διαλέξτε απολεπιστικό   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Αν έπρεπε να διαλέξετε τρία προϊόντα που χρειάζεστε για λαμπερό δέρμα, στην κορυφή της λίστας σας είναι σίγουρα ένα απολεπιστικό. Ωστόσο, παρά τα οφέλη του, η υπερβολική χρήση του ίσως οδηγήσει σε κοκκινίλες, ερεθισμούς, ακόμη και «σπασίματα» της επιδερμίδας. Επιπλέον, αν είναι πολύ σκληρό ή πολύ απαλό για τον τύπο του δέρματός σας, το πιθανότερο είναι να μην πετύχετε τη λαμπερή όψη που αναζητάτε. Για να είστε σίγουρες ότι ακολουθείτε σωστή ρουτίνα περιποίησης, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε απολέπιση πολύ συχνά (όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα). Αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Οι ειδικοί συνιστούν απολέπιση με φυσικό απολεπιστικό προϊόν για 30 δευτερόλεπτα (ή λιγότερο) χρησιμοποιώντας μικρές, απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ενώ για τα χημικά απολεπιστικά, προτείνουν να τηρούνται οι οδηγίες της συσκευασίας. Δεύτερο -και ίσως πιο σημαντικό- βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια φόρμουλα η οποία περιέχει τα καλύτερα απολεπιστικά για τον τύπο του δέρματός σας. Οι ειδικοί προτείνουν αρχικά να επιλέξετε άλφα υδροξυοξέα (AHAs) όπως το γλυκολικό οξύ. Από την άλλη, τονίζουν ότι η φυσική απολέπιση είναι το «κλειδί» για το λιπαρό δέρμα, συνιστώντας τη χρήση απολεπιστικού με σαλικυλικό οξύ (ένας τύπος βήτα υδροξυοξέος ή BHA), το οποίο διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και καθαρό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα