Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με… ταχείς ρυθμούς και εν μέσω απεργίας-Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί η έφεση που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση

Published

on

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών , με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η έφεση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου, αλλά όπως όλα δείχνουν η διαδικασία επισπεύδεται καθώς το υπουργείο Παιδείας θέλει να «κλείσει» το συγκεκριμένο «κεφάλαιο» το συντομότερο δυνατόν.
Θυμίζουμε, ότι με την έφεση τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ζητούν να ανατραπεί η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.
Μάλιστα, η ημέρα συζήτησης της έφεσης συμπίπτει με την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Στην Πάτρα η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους «χαιρετίζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στο σχολείο τους. Η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή είναι αποκαλυπτική! Δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Η ενέργεια αυτή είναι ομολογία ήττας. Δεν έχουν πείσει κυριολεκτικά κανέναν! Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:
– Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (
– Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
– Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά».

Καλούν τους διευθυντές να απέχουν

Εξ άλλου, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, επειδή σε πολλά σχολεία επιλέχθηκε η διαδικασία σύγκλησης δυο συλλόγων για το ζήτημα της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, ο πρώτος για την αποτίμηση της περσινής χρονιάς και ο δεύτερος για τον προγραμματισμό της φετινής και ενόψει του δευτέρου συλλόγου, υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί εκ νέου η δήλωση συμμετοχής στην απεργία- αποχή, ενώ καλεί όσους διευθυντές προχωρούν μόνοι τους στην αποτίμηση της περσινής χρονιάς
παρότι ο σύλλογος του σχολείου τους αποφάσισε απεργία-αποχή, να σταματήσουν και να σεβαστούν την απόφαση του συλλόγου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement