Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα μέτρα – Πόσο θα μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος – Αναλυτικά παραδείγματα για το επίδομα θέρμανσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την άμβλυνση των επιπτώσεων στα νοικοκυριά από τις σημαντικές αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις να κινούνται σε τρεις άξονες.

Ο ένας αφορά τον διπλασιασμό του ποσού της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις , ο δεύτερος τη διεύρυνση των δικαιούχων του πετρελαίου θέρμανσης και ο τρίτος η αύξηση της επιδότηση.

Διπλασιασμό της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα για τις πρώτες καταναλώσεις 300 kWh το μήνα αλλά και ενίσχυση στα 24 ευρώ το μήνα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό το ύψος της επιδότησης στη Μεγαβατώρα ανέρχεται στα 60 ευρώ από 30 ευρώ, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα έχει έκπτωση το μήνα για κατανάλωση 300 kWh 18 ευρώ έναντι 9 ευρώ το μήνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προβλέψει η επιδότηση για τον μήνα Σεπτέμβριο να είναι στο ύψος των 30 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, δηλαδή η έκπτωση θα είναι στα 9 ευρώ το μήνα. Για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο η επιδότηση θα είναι στα 60 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ήτοι 18 ευρώ κάθε μήνα από τους τρεις προαναφερόμενους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement