Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χρυσό μετάλλιο για τη Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και τον Άλμπερτ Μπουρλά από το ΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το Χρυσό Μετάλλιο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου τιμήθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η απονομή στην Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έγινε ως αναγνώριση για τη συνεχή και έμπρακτη προσφορά της στη χώρα και την παραδειγματική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσω διάφορων δράσεων εκπαιδευτικών, επιχειρηματικών και άλλων. Στον Άλμπερτ Μπουρλά το μετάλλιο απονεμήθηκε ως αναγνώριση για τη συμβολή του στην προαγωγή και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και για την για πολλά χρόνια άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό υπό τις πολλαπλές ιδιότητές του αλλά και στην συμβολή του, στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας.

Οι απονομές έγιναν από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητή Οδυσσέα -Ιωάννη Ζώρα, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μίλησε για αξιέπαινη και διαρκή προσφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και προσέθεσε: «Η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, χάρις στην κυρία Αγγελοπούλου αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον, να εμπνευστούμε από την ιστορία μας και να προετοιμαστούμε για τις μελλοντικές εξελίξεις». «Με την αεικίνητη και εμπνευσμένη παρουσία σας σε όλη τη χώρα βοηθήσατε στο να αναδειχθούν οι ιστορικές και επετειακές παραστάσεις σε τεκμήρια συλλογικής μνήμης. Σας ευχαριστούμε! Η συμβολή σας είναι καθοριστική» είπε ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήρε τη διαχρονική διαδρομή και την προσπάθεια της κυρίας Αγγελοπούλου να προσφέρει στην πατρίδα από διαφορετικές θέσεις στις οποίες βρέθηκε και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχή διαχείριση, όπως είπε, της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. «Προσπάθησε να συνεισφέρει και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με συγκεκριμένες προσφορές, όπως οι κλίνες ΜΕΘ που δώρισε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι είχε την ευκαιρία ως Υπουργός Υγείας να υπογράψει την προκήρυξη για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία τους.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που τιμάται μαζί μου μια γυναίκα με ανεκτίμητη συμβολή στην εκπαίδευση, τη φιλανθρωπία και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο» επισήμανε ο Άλμπερτ Μπουρλά και στάθηκε ιδιαίτερα στα κοινά ενδιαφέροντα που έχει με την κυρία Αγγελοπούλου στην ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε στη σημασία της Παιδείας και ειδικότερα στον ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. «Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και εξαιτίας της ευέλικτης δομής του. Η δια βίου μάθηση δεν θα είναι, στο εξής, χόμπι για λίγους αλλά ανάγκη για πολλούς» σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και στην ίδρυση του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, για την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγόριθμους, που προωθεί η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». «Σκοπός μας είναι οι νέοι ταλαντούχοι επιστήμονες να μένουν στη χώρα μας, αλλά και η Ελλάδα να μπει στην αιχμή της πρωτοπορίας και της καινοτομίας» κατέληξε.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement