Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Αθηνά» προκάλεσε μικροπροβλήματα σε Πάτρα, Ρίο και Δυτική Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε… ποτάμια μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι από τη δυνατή νεροποντή που έπληξε χθες αρκετές περιοχές της Αχαΐας, με την «Αθηνά» να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Πάτρα.

Προβλήματα εντοπίστηκαν στα «γνωστά» οδικά σημεία της πόλης που πλημμυρίζουν εδώ και χρόνια με τις πρώτες δυνατές βροχοπτώσεις, όπως η Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της Ανθείας, η Ακρωτηρίου, στο ύψος της Φ. Ολυμπιάδος, αλλά και η Ποσειδώνος και η Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρίο.
Η βροχή, αλλά και το χαλάζι που έπεσε κυρίως, στο Προάστιο και στο Ρίο προκάλεσε αρκετά μικροπροβλήματα, ενώ αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στους δρόμους, αφού το ύψος του νερού έφθασε το μισό μέτρο.
Συγκεκριμένα, στην οδό Πίττα στο Ρίο αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, περιμένοντας συνεργεία του Δήμου για απάντληση του νερού, ενώ η διαδρομή κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων μετατράπηκε σε Γολγοθά για τους οδηγούς, αφού εκτός από το ύψος του νερού που πλημμύρισε το δρόμο, σε μεγάλο τμήμα η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο από μία λωρίδα, λόγω του έργου της αποχέτευσης.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Η πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων που απέκλεισαν δρόμους, στο Σαραβάλι και στο Ρίο, ενώ επενέβη και σε κατάστημα για την άντληση υδάτων. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στα Αραχωβίτικα, ενώ κλήσεις υπήρξαν και από άλλες περιοχές, όπως η Οβρυά και τα Ζαρουχλέικα.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ
Παράλληλα, με τη δυνατή νεροποντή, στην περιοχή επικρατούσαν και δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα κλαδιά δέντρων να αποκοπούν καταλήγοντας στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο της Λακκόπετρας διεκόπη από την πτώση δέντρου, το οποίο απομάκρυναν άμεσα συνεργεία του Δήμου μετά από άμεση παρέμβαση της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΝΤΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 7ο ΕΠΑΛ
Εξ άλλου, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στο προαύλιο του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας κι ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία. Από θαύμα δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού. Επί τόπου βρέθηκαν συνεργεία που έκοψαν και απομάκρυναν το δέντρο από το χώρο.

ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Οι βροχές θα επιμείνουν και σήμερα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, σήμερα αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά.
Πιο αναλυτικά, σήμερα βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement