Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ελευθερία με… αυστηρούς ελέγχους-Μεικτά κλιμάκια επισκέφθηκαν τους κλειστούς χώρους εστίασης και αναψυχής

Published

on

Με αυστηρούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής συνοδεύτηκε η πρεμιέρα της άρσης των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους και στην Πάτρα, όπως και σε όλη τη χώρα.

Τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν τις πύλες τους των κλειστών χώρων και υποδέχθηκαν τους εμβολιασμένους, χωρίς μάσκες γυρίζοντάς μας σε προ covid εποχές.
Εκτός από τους εμβολιασμούς τα καταστήματα υποδέχθηκαν και τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα νέα μέτρα και οι ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Οι έλεγχοι αφορούσαν στο πιστοποητικό εμβολιασμού και στην ταυτοπροσωπία του κατόχου του πιστοποιητικού ή αν υπάρχον τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.
Μέχρι χθες το μεσημέρι, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν είχαν διαπιστώσει παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.
Η χθεσινή μέρα σηματοδότησε μια νέα καθημερινότητα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, εφόσον θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους .
Σε μικτούς χώρους, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.
Τα μέτρα θα ισχύουν για τις προσεχείς 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν και αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους. Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν. Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους.
Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των χώρων που θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους θα πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς οι έλεγχοι από την Πολιτεία, θα είναι αυστηροί.
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΧΡΙ
ΚΑΙ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ήδη, από χθες τέθηκε σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, βάσει στοχευμένου σχεδίου, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.
Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους όπου μεικτά κλιμάκια θα κάνουν περιπολίες, προβαίνοντας σε ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης,
Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement