Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεοδωρίδου – Άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε αρχικά στο άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών, όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού. Η καθηγήτρια ευχήθηκε καλή αρχή και να παραμείνει η διά ζώσης εκπαίδευση.

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται και εξήγησε γιατί χρειάστηκε να κάνουν το εμβόλιο οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι υγειονομικοί κ.ά.

«Ηπιότερες οι ανεπιθύμητες ενέργειες»

Η τρίτη δόση χορηγείται για μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή ηπιότερες από τη δεύτερη δόση.

Άτομα με τρεις δόσεις έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με άτομα που έκαναν τη δεύτερη δόση.

Άτομα με ιστορικό νόσησης με κοροναϊό συστήνεται να κάνουν μία δόση, υπενθύμισε η καθηγήτρια, ανεξάρτητα των εμβολίων που έχουν κάνει πριν τη νόσηση. Εάν ήδη μετά τη νόσηση έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη, αναμνηστική δόση.

«Ορφάνια από την Covid»

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για την άλλη «πανδημία» που αναδεικνύεται από πολλά πανεπιστήμια. Μια νέα μελέτη με τίτλο η «Ορφάνια από την Covid» έχει υπολογίσει ότι σε κάθε τέσσερις θανάτους από κοροναϊό ένα παιδί χάνει τον γονέα του ή το άτομο που τον φροντίζει. «Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν με αυτό το ανεπούλωτο τραύμα», τόνισε η καθηγήτρια.

Τέλος, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement