Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής μέσω του ΕΛΓΑ – Σύσκεψη συντονισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη συντονισμού εν όψει της τελικής καταγραφής και εξατομίκευσης των ζημιών που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, παρουσία του Πρόεδρου ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι κύριος στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανακούφιση των πληγέντων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, τα υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας, υπό τον Γενικό Διευθυντή, Σταύρο Βέρρα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αναστασία Πυργάκη, καθώς επίσης τα μέλη των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής. Κατά την συνάντηση προσδιορίστηκαν τα ακριβή βήματα που θα ακολουθούν, καθώς από την ερχόμενη Πέμπτη, οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής θα πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους βάσει των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, προκειμένου να διασταυρώσουν το μέγεθος των ζημιών και βάσει των καταγραφών να προχωρήσει η ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού.
«Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής. Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί προκειμένου να ρυθμίσουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είμαστε αποδοτικοί στη δουλειά μας και χρήσιμοι στην κοινωνία» τόνισε ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της σύσκεψης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement