Connect with us

Ελλάδα

  Εμβολιασμοί και στην ύπαιθρο

Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ με προσωπικό των Κέντρων Υγείας θα επισκεφθούν τα χωριά  της Αχαϊας για να διευκολύνουν τους πολίτες στην εμβολιαστική διαδικασία

Published

on

 

 

Εξόρμηση στα χωριά θα πραγματοποιήσουν οι Κινητές εμβολιαστικές μονάδες εντός της εβδομάδας και σε απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «στο πλαίσιο της προσπάθειας ανέγερσης τείχους ανοσίας στην λοίμωξη Covid είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην ύπαιθρο. Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στελεχωμένα με προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Υγείας θα επισκεφθούν χωριά σε όλη την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική διαδικασία. Είναι γεγονός ότι πολίτες που μένουν στα χωριά δεν έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού στην πλατφόρμα και γι΄αυτό το Υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση με τις Κινητές Μονάδες για περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που ήδη γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα».

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όπως μας είπε, το πρόγραμμα θα καταρτιστεί εντός της εβδομάδας και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Το βάρος θα δοθεί στα χωριά που δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού τους.

Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας από την 6η ΥΠΕ, ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά μέσον όρο σε ημερήσια βάση στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας έχει ως εξής:

-ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια»: 185 άτομα

-ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»: 150 άτομα

-Νοσοκομείο Αιγιάλειας: 90 άτομα

-Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας: 80 άτομα

-Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πάτρας: 82 άτομα

-Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης Πάτρας: 70 άτομα

-Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας: 72 άτομα

-Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας: 30 άτομα

-Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας: 5 άτομα.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εν τω μεταξύ, ενόψει της έναρξης σήμερα των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία από την περασμένη εβδομάδα τόσο με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, όσο και με τον Αντιπρύτανη Πατρών και διευθυντή του Παθολογικού Τομέα του ΠΓΝΠ, καθηγητή Μάρκο Μαραγκό, ώστε να συνδράμει η 6η ΥΠΕ στην εμβολιαστική κάλυψη των φοιτητών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement