Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Νεκρώνει» η Αιγιάλεια-Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Γέφυρα Μεγανίτη Αίγιο κατά της μεταφοράς της σχολής Φυσικοθεραπείας

Published

on

 

 

 

 

Ραντεβού στη 1 μετά το μεσημέρι στη ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου στη Γέφυρα Μεγανίτη δίνουν σήμερα οι Αιγιαλείς με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει η μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας.

Στη μεγάλη κινητοποίηση συμμετέχουν, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικοί φορείς, επιστημονικές και παραγωγικές οργανώσεις αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

«Τα χρονικά περιθώρια και η υπομονή που έχει δείξει η Δημοτική αρχή στο να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας, πλέον έχουν εξαντληθεί καθώς οι διαβεβαιώσεις είναι πολλές, πλην όμως το γραφείο της κ.Κεραμέως διαρκώς μεταθέτει στις ‘επόμενες μέρες’ τη συνάντηση που ζητάμε από τον περασμένο Μάιο», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν σε τρία σημεία, Τρίγωνη Πλατεία, Αιγιαλέως και Ρήγα Φεραίου, Μητροπόλεως και Σολωμού ενώ η μετάβαση στον τόπο συγκέντρωσης θα γίνει με λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Οι δημοτικές υπηρεσίες θα κλείσουν στις 12.30. Δωρεάν μεταφορά διαδηλωτών θα πραγματοποιήσουν αυτοκίνητα ταξί, αλλά και λεωφορεία με επιβίβαση στις 12.30 στην πιάτσα της οδού Αιγιαλέως, στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΜΑΓΑΖΙΑ

Σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου η Συντονιστική Επιτροπή (Δήμος, Εργατικό Κέντρο και Εμπορικός Σύλλογος) είναι υπέρ της «σκληρής γραμμής» ενώ αρνητικά σε σχέση με αποκλεισμούς είναι άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα (Δικηγορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο Αχαΐας). Πιθανότατα το κλείσιμο του δρόμου θα γίνει συμβολικά για λίγα λεπτά προκειμένου να μην διαρραγεί το ενιαίο μέτωπο που τάχθηκε υπέρ της κινητοποίησης.

Υπέρ της «σκληρής γραμμής» είναι οι έμποροι της Αιγιάλειας με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλο να ανακοινώνει και το κλείσιμο των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης (12:30 μμ. έως 5:00 μ.μ.), καλώντας όλες τις επαγγελματικές τάξεις σε συστράτευση.

Συμμετέχουν επίσης, καλώντας τα μέλη τους να είναι παρόντα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Αιγιαλείας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας.

«ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ AΠΟ ΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ

Εξ άλλου, τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», αναφέροντας πως «συνεχίζουμε μαχητικά στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας την επιβίωσή μας. Είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωράφια μας, να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της παραγωγής μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις τις οικογένειές μας». Επίσης, οι αγρότες προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με νέα συγκέντρωση στη νέα Εθνική Οδό και πορεία στους δρόμους της Αιγιάλειας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement