Connect with us

Μαγειρική

Ψητές πατάτες γεμιστές με χταπόδι κρασάτο       

Published

on

    

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες

1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι λάδι

1 φύλλο δάφνης

5-6 κόκκους πιπέρι

αλάτι (για τις πατάτες)

2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 15 λεπτά για να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε. Κόβετε κατά μήκος ένα «καπάκι» από κάθε πατάτα και το φυλάτε. Αδειάζετε τις πατάτες αφήνοντας 1,5 εκ. πάχος από ψίχα και τις αλατίζετε ελαφρά. Τις αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το χταπόδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει με το ζωμό τους χωρίς να προσθέσετε νερό. Όταν πιει το νερό του, προσθέτετε το λάδι, σοτάρετε για 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την τομάτα, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Σιγοβράζετε το χταπόδι για 30 λεπτά, να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Γεμίζετε τις πατάτες με το χταπόδι, χωρίς να εξέχει από το χείλος τους, και τις σκεπάζετε με τα «καπάκια». Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Αφαιρείτε τα καπάκια και σερβίρετε τις πατάτες σκορπίζοντας από πάνω λίγη κάππαρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement