Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Οι εκπαιδευτικοί και η αξιολόγηση- ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του να ενημερώνει πως παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων μετά τις δικαστικές αποφάσεις  με τις οποίες κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή, ωστόσο οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζονται κανονικά, με αποκορύφωμα τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται την κοινή λογική. Ο αυταρχισμός της την οδηγεί σε σύγκρουση με το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, όταν επιμένει σε καιρό πανδημίας να υλοποιηθεί το ΦΕΚ της «αυτοαξιολόγησης».

Τι επιδιώκει λοιπόν; Να φανεί η πυγμή της εξουσίας της;

Πόσο βιαστικά, επιπόλαια, αποσπασματικά και επικίνδυνα αντιμετωπίζει τα θέματα λειτουργίας των σχολείων και τον προγραμματισμό-απολογισμό τους;

Ας σταματήσει η κ. Κεραμέως τις επικοινωνιακές πολιτικές της. Η εκπαίδευση είναι πρώτιστη κοινωνική ευθύνη. Είναι βασικό δημόσιο αγαθό. Οι κάθε λογής αυταρχισμοί της, δεν  έχουν πέραση.

Η αξιολόγηση, την οποία επικαλείται, σχεδόν καθημερινά,  πέρα από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρέπει να περιλαμβάνει και:

  • αξιολόγηση προγραμμάτων, δομών και στελεχών.
  • διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης, με στόχο την βελτίωση της σχολικής λειτουργίας.
  • εφαρμογή ενός συστήματος εσωτερικής αξιολόγησης για την ενίσχυση της παρεχόμενης παιδείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας, πρώτιστα και πάνω απ’ όλα, την περίοδο που διανύουμε πρέπει να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από τις λογής-λογής επιθέσεις που δέχονται από αντιεμβολιαστές, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα.

Eίναι  αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν απροστάτευτοι από την πολιτεία, έρμαια των διαθέσεων του κάθε αντιεμβολιαστή – αρνητή.

 

(*) Καθηγήτρια Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, υποψήφια βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας)


Ροή ειδήσεων

Advertisement