Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, απευθύνει η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση».
Το κύριο θέμα θα είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος.
Η Εμπορική Ανανέωση, όπως αναφέρει, πιστή στις θέσεις της για ένα Σύλλογο ανοιχτό, καλεί όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν ενεργά με την παρουσία τους.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ιστορικός μας σύλλογος έχει ανάγκη από τις προτάσεις και τις ιδέες ΟΛΩΝ των Πατρινών εμπόρων. Ο Σύλλογος με την βοήθεια όλων μας πρέπει να αλλάξει σελίδα , να εστιάσει στα προβλήματα του κλάδου μας, να προστατεύσει τα συμφέροντα όλων των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων .
Αγαπητοί συνάδελφοι, η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη . Η Εμπορική Ανανέωση δίνει την μάχη της για να ανακτήσει και πάλι ο Σύλλογος τη θέση που του αξίζει .
Ο ιστορικός μας σύλλογος πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καθολική μας συμμετοχή.
Είναι επιτακτική ανάγκη να δηλώσουμε όλοι παρόντες στη Γενική συνέλευση».

Αρνητική πρωτιά στην ανεργία νέων
Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Pricefox, καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (31.4%) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που εξετάστηκαν για το ποσοστό ανεργίας νέων ηλικίας 15-24 ετών. Η Ισπανία ακολουθεί πολύ κοντά με 29.8% και τρίτη έρχεται η Ιταλία με 23,7%.
Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό (5.9%). Η Τσεχία, η Ολλανδία, η Μάλτα και για πρώτη χρονιά και η Αυστρία διατηρούν χαμηλά ποσοστά κάτω του 10%.
Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (7,7%) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που εξετάστηκαν και για το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων. Ακολουθεί ξανά η Ισπανία με 5% και η Ιταλία με 4,6%.
Συνολικά, η Ελλάδα παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά τόσο στην ανεργία νέων όσο και στη μακροχρόνια ανεργία, καθιστώντας τη χώρα πρωτοπόρο σε αυτά τα δύο στατιστικά.
Ωστόσο, να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα εμφανίζει φθίνουσα τάση τα τελευταία έτη και στα δύο εν λόγω στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, το 2022 η ανεργία νέων ήταν 4,1% μικρότερη σε σχέση με το 2021, η μεγαλύτερη μείωση που κατέγραψε τα τελευταία 8 χρόνια.
Όσον αφορά τους μακροχρόνια ανέργους, η χώρα μας έχει μειώσει περισσότερο από το μισό το ποσοστό από το 2014 (17,5%) και κάθε χρόνο μειώνεται κατα μέσο όρο 1,2 ποσοστιαίες μονάδες.