Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τεχνολογία αιχμής για ποιοτικό ελαιόλαδο-Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου Πανίτσας στα Καραμεσινέικα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Επένδυση στην ποιότητα μέσα από την τεχνολογία αιχμής, με κύρια συστατικά τη γνώση και την εμπειρία δεκαετιών, αλλά πάνω από όλα τον σεβασμό στους παραγωγούς.

Πρόκειται για τη φιλοσοφία που συνοδεύει το ελαιοτριβείο «Πανίτσας», το οποίο πλέον φιλοξενείται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Καραμεσινέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Τα εγκαίνια του εργοστασίου πραγματοποιήθηκαν προχθές το απόγευμα παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και πλήθος κόσμου.

Το ελαιοτριβείο Πανίτσας είναι μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες που στόχο έχει την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, διατηρώντας όλα τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά, μιας και η όλη διαδικασία γίνεται με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.
Είναι μια πρότυπη μονάδα που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα καθώς από τη μια κάνει πιο σύντομο το χρόνο επεξεργασίας, από την άλλη αφήνει ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν και ένα καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
«Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που μας στηρίξατε στο νέο μας ξεκίνημα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στη νέα μας έδρα, που μεταφέραμε πέρυσι την επιχείρησή μας, στα Καραμεσινέικα Αχαΐας. Ελπίζουμε και φέτος να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας κι εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε να εργαστούμε με γνώμονα την ποιότητα και τον σεβασμό στους πελάτες μας, που πάνω από όλα τους θεωρούμε συνεργάτες μας και πολύτιμα μέλη της «οικογένειας» Πανίτσα, που υπηρετεί τον χώρο της παρασκευής ελαιολάδου από το 1924 μέχρι σήμερα», τόνισε εκ μέρους των ιδιοκτητών, ο Χρήστος Πανίτσας.

Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος αφού έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Πανίτσα για την επιτυχημένη του πορεία όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο, ευχήθηκε καλή δύναμη στον ίδιο και στην οικογένειά του και για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι είναι μια μονάδα που έρχεται να προσθέσει στην αγροτική οικονομία και την παραγωγική δυναμική της περιοχή. Παράλληλα αναφέρθηκε στα νέα βήματα του ΕΛΓΑ ενημερώνοντας τους αγρότες ότι πλέον προχωρά ο Οργανισμός με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα με στόχο να πληρώνεται σε μια δόση το 100% των αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας ότι όντως φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους είπε να μη διστάζουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και να εκμεταλλευτούν τα νέα προγράμματα που δίνει η πολιτεία. Ακολούθως, χαιρέτισε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της επένδυσης στον τόπο του αλλά και στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν- μεταξύ άλλων- οι βουλευτές της Ν.Δ. Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην δήμαρχος Διονύσιος Γκοτσούλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγγελόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάτρας Αντώνης Κουνάβης, Νίκος Μοίραλης και Βασίλης Σιαδήμας, o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πάτρα” Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, ο διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο επιχειρηματίας Νίκος Καρακίτσος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης, καθώς επίσης παραγωγοί και εκπρόσωποι εμπορικών επιχειρήσεων ελαιολάδου και πλήθος κόσμου, οι οποίοι ευχήθηκαν στην οικογένεια Πανίτσα καλές δουλειές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αυλαία» με θετικές εντυπώσεις

Ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα» με τους χώρους της Αγοράς «Αργύρη» και της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι οποίοι φιλοξενούσαν ταυτόχρονα τα εκθέματα, να έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες. Παράλληλα «συγκινητική» ήταν η ανταπόκριση των σχολείων από όλες της βαθμίδες της περιοχής, τα οποία επισκέφτηκαν τους χώρους της έκθεσης και ξεναγήθηκαν σε αυτή.

Η έκθεση διήρκεσε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του ’21. Οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκατόν δεκαπέντε εικαστικών οι οποίοι παρουσίασαν εκατόν σαράντα οκτώ έργα τους.

Μέσα από τα έργα και τη θεματολογία τους, επιχειρήθηκε η αποτύπωση την σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με άξονα το μείζον γεγονός της επανάστασης του 1821. Η έκθεση περιλάμβανε όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση θα συνεχιστούν και τον μήνα Νοέμβριο. Στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση με τίτλο, «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821. Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών». Στα μέσα Δεκεμβρίου θα

παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής και η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης».

ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της επισημαίνει: «O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή όλων των δομών του, ξεδιπλώνει από την αρχή της χρονιάς, μια «βεντάλια» εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αφιερωμένες στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, επί ένα μήνα αντικρύσαμε και «συνομιλήσαμε» με τα έργα σημερινών καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν μένουν αδιάφοροι στα μεγάλα γεγονότα που έδειξαν το δρόμο για την εξέλιξη της κοινωνίας καθώς και το δρόμο του αγώνα και αντλούν την έμπνευσή τους από την πηγή του λαού που δεν σκύβει το κεφάλι και μάχεται για την ελευθερία του από κάθε μορφής σκλαβιά».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προχωρήσει στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (video) μέσα από το οποίο επιχειρείται η ξενάγησηστην έκθεση και η ανάδειξη της ταυτότητάς της. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν είχαν την τύχη να την επισκεφτούν, να έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα της.

Το σχετικό υλικό είναι αναρτημένο και στο κανάλι του οργανισμού στο

you tube στη διεύθυνση https://youtu.be/UWcYEO30kdA

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Όροφως

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σήμερα (21.00) και αύριο (20.00) στην σκηνή του Θεάτρου Όροφως (Όθωνος Αμαλίας 112) θα ανέβει η παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Ο Νικολάι Γκόγκολ, πατέρας του ρωσικού πεζογραφικού ρεαλισμού έγραψε το ομώνυμο διήγημα το 1842, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας ταπεινός υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας, ο οποίος κατορθώνει με στερήσεις να αγοράσει ένα πολυπόθητο πανωφόρι. Αυτό είναι το όνειρό του… ένα παλτό. Με αυτό έχει συνδέσει την αντίληψη για σπουδαιότητα και κοινωνική επιβολή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει κι όταν το χάσει θα έρθει αντιμέτωπος με δοκιμασίες που θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί για να το ξαναβρεί.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2611810983, 6939835990.

Γενική είσοδος: 10 €, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων): 8€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο… ακριβός χειμώνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Χειμώνα με κρύο» δεν έχουμε δει ακόμα. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές κρατάνε ακόμα στάση αναμονής και περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραγγελίες, που πάντως ασφαλώς θα είναι «ψαλιδισμένες» σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, οι περισσότεροι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν σε πολίτες, δεν περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές αυξήσεις. Όμως, ο μεγάλος φόβος είναι το… «μπουγιουρντί» του επόμενου 4μήνου. Και τότε θα φανεί πραγματικά, πόσα νοικοκυριά θα τεθούν εκτός προϋπολογισμών. Με λίγα λόγια, είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει πλήρης εικόνα του «ακριβού χειμώνα»…

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα